Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Morgan Stanley: Ανάλογα με τους στόχους που θα πετυχαίνει η Ελλάδα η ΕΕ θα δίνει χρόνο για το πρόγραμμα – Αυξάνονται οι πιθανότητες haircut στα ομόλογα που κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI) λόγω ύφεσης – Παραμείνετε long στα ελληνικά ομόλογα

Morgan Stanley: Ανάλογα με τους στόχους που θα πετυχαίνει η Ελλάδα η ΕΕ θα δίνει χρόνο για το πρόγραμμα – Αυξάνονται οι πιθανότητες haircut στα ομόλογα που κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI) λόγω ύφεσης – Παραμείνετε long στα ελληνικά ομόλογα
Να μειωθεί το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα, να αυξηθεί ο χρόνος ωρίμασης των ελληνικών ομολόγων και πιθανότατα να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, αναμένει η Morgan Stanley στην τελευταία 4σέλιδη έκθεση της για την Ελλάδα, υπό τον τίτλο Greece: GGB Strip Approaching 20, What Next? (Ελλάδα: Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν τα 20 cents, τι θα επακολουθήσει;).
Σύμφωνα με την ίδια, το βασικό σενάριο της MS παραμένει, δηλαδή η Τρόικα θα συνεχίσει να πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει στην εφαρμογή των συμφωνημένων, ενώ αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες δεσμεύσεις να ανοίξει η συζήτηση για τη διαχείριση του ελληνικού θέματος.
Ωστόσο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναμένοντας φέτος την ύφεση στο 8%. Αυτός θα είναι ο 5ος συνεχόμενος χρόνος ύφεσης στη χώρα, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.
Παράλληλα, η MS θεωρεί ότι η συζήτηση για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (OSI), θα κλιμακωθεί το Φθινόπωρο, με όρους που μπορούν να περιλαμβάνουν παράταση των χρονοδιαγραμμάτων ανάλογα με την επίτευξη των στόχων. Σύμφωνα με την ίδια, η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει μία από τις βασικές ανησυχίες στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιας μορφής πρόσθετης ελάφρυνσης του χρέους σε μεταγενέστερο στάδιο. Σύμφωνα με την ανάλυση σχετικά με τη δυναμική του χρέους και, το πιο σημαντικό, για την πορεία των ταμειακών ροών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του χρέους δείχνει ότι μια σημαντική ανακούφιση μπορεί να παρέχεται μόνο από τον επίσημο τομέα. Ως εκ τούτου, δεν θεωρείται πιθανό το σενάριο ενός ακόμη PSI μόνο.

Στρατηγική

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν long στα ελληνικά ομόλογα, συσσωρεύοντας τίτλους με την προοπτική μιας θετικής έκθεσης από την Τρόικα. Ωστόσο, ένας πιθανός εκτροχιασμός των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη στρατηγική αυτή.
Τα GDP Warrant έχουν για πρώτη φορά έχουν ξεπεράσει την εύλογη αξία τους, μετά το ράλι που πραγματοποίησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Ιούνιο. Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν ύφεση 8% φέτος και 3% το 2013, πολλοί επενδυτές βλέπουν τους τίτλους GDP Warrant ως ευκαιρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης