Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Η Ελλάδα δυναμικά επανέρχεται στο προσκήνιο - Παρά τις ενστάσεις, δεν αποκλείεται η 2ετής παράταση του Μνημονίου - Ποιο το στοίχημα του Α. Σαμαρά στις επικείμενες, κρίσιμες συναντήσεις με τους Ευρωπαίους

Credit Agricole: Η Ελλάδα δυναμικά επανέρχεται στο προσκήνιο - Παρά τις ενστάσεις, δεν αποκλείεται η 2ετής παράταση του Μνημονίου - Ποιο το στοίχημα του Α. Σαμαρά στις επικείμενες, κρίσιμες συναντήσεις με τους Ευρωπαίους
Παρά τη θερινή ραστώνη που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές - και αναμένεται να επικρατήσει για λίγες ακόμη μέρες - η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στο επίκεντρο του ενδιάφεροντος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέα έκθεσή της η Credit Agricole, παρά τη νηνεμία και την ησυχία λόγω θέρους, η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο σκαλί του ενδιαφέροντος προετοιμάζεται σταδιακά, αλλά μεθοδικά.
"Οι επικείμενες εξελίξεις αυτής της εβδομάδας σίγουρα θα προετοιμάσουν τις αγορές για το τι τις περιμένει με την έλευση του Σεπτεμβρίου", σχολιάζουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου.
Η Credit Agricole κάνει ειδική μνεία στις κρίσιμες συναντήσεις που θα έχει εντός της τρέχουσας εβδομάδας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς (με Juncker στις 22/8, Μerkel στις 24/8 και Hollande στις 25/8).
Ο Α. Σαμαράς θα θέσει επισήμως στους Ευρωπαίους το αίτημα για τη 2ετή παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, εξηγεί ο οίκος.
"Η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν αναμένεται να συζητηθεί και να εξεταστεί πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου", αναφέρουν οι αναλυτές της Γαλλικής τράπεζας.
Κατά τους ίδιους, η ελληνική πλευρά έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην αποκρυστάλλωση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη Credit Agricole, τα τελευταία στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό ήταν απρόσμενα και σχετικώς ισορροπημένα. Το γεγονός αυτό μπορεί πραγματικά να καταστήσει εφικτό για την Αθήνα να κερδίσει τη 2ετή παράταση στο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής.
"Με κάθε τρόπο, το ζήτημα Ελλάδα θα επανέλθει στο προσκήνιο τις επόμενες εβδομάδες", καταλήγει η Credit Agricole.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης