Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank και Credit Agricole προβλέπουν νέα πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ - Συστήνουν προσοχή στο σορτάρισμα και προειδοποιούν πως το ενιαίο νόμισμα μπορεί να καταστεί ο πλέον αδύναμος κρίκος στην αγορά συναλλάγματος

BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank και Credit Agricole προβλέπουν νέα πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ - Συστήνουν προσοχή στο σορτάρισμα και προειδοποιούν πως το ενιαίο νόμισμα μπορεί να καταστεί ο πλέον αδύναμος κρίκος στην αγορά συναλλάγματος
'Οχι ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου τους ερχόμενους μήνες, καθώς όχι μόνο δεν έχει μπει ακόμη "φρένο" στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αλλά αντίθετα τα σημάδια επιδείνωσής της είναι ολοένα και πιο ορατά.
BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank και Credit Agricole προειδοποιούν για νέα υποχώρηση του ευρώ και μάλιστα στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της BofA, η πτώση του ευρώ στα επίπεδα των 1,20 δολ είναι αναπόφευκτη, ενώ αποτελεί μια καθαρά "ευρωπαϊκή ιστορία" και όχι αμερικανική.
"Mετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού της ΕΚΤ στο 0,75% και του επιτοκίου καταθέσεων στο 0%, το ευρώ μπορεί πλέον να θεωρείται νόμισμα χρηματοδότησης (funding currency) στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές", εξηγούν οι αναλυτές του οίκου.
Eάν, κατά τους ίδιους, το ευρώ καταστεί funding currency, τότε το εμπόριο θα καταστεί ακόμη πιο ελκυστικό, αφού οι επενδυτές μπορούν να επιμερίσουν τις τοποθετήσεις τους, αλλά και τη διάθεσή τους για ρίσκο.
To ευρώ εντός του καλοκαιριού θα έχει υποχωρήσει έως τα επίπεδα των 1,20 δολαρίων, εκτιμούν στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές της Deutsche Bank.
"Mε την απόφασή της να μειώσει το βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 0%, η ΕΚΤ συνεχίζει να είναι η κεντρική τράπεζα που λαμβάνει αντισυμβατικά μέτρα", επισημαίνει ο οίκος.
H Deutsche Bank προειδοποιεί πως η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στο ενιαίο νόμισμα και αυτό για 2 λόγους:
- H κίνηση της ΕΚΤ σηματοδοτεί πως αυξάνονται οι προκαταλήψεις και οι απαισιόδοξες τάσεις (bearish) για την πορεία της Ευρωζώνης.
- Η κίνηση της ΕΚΤ καθιστά το ευρώ funding currency για το εμπόριο.
Προσοχή στις τοποθετήσεις στο ευρώ συστήνει από την πλευρά της η Credit Agricole και ειδικά στους επενδυτές που έχουν διάθεση για σορτάρισμα.
"Εάν η Ευρωζώνη συνεχίσει να είναι δέσμια του οικονομικού στρες που την ταλανίζει, τότε το ευρώ θα καταστεί αυτόματα ο πλέον αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα της αγοράς συναλλάγματος", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου.
Κατά την Credit Agricole, είναι βέβαιη η υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,2050 - 1,21 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης