Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μorgan Stanley: Στο 70% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - Ανήσυχη η διεθνής επενδυτική κοινότητα για την επιδείνωση της κρίσης χρέους

Μorgan Stanley: Στο 70% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - Ανήσυχη η διεθνής επενδυτική κοινότητα για την επιδείνωση της κρίσης χρέους
Στο 70% ανέρχονται οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που διενήργησε η Morgan Stanley.
Η έρευνα αυτή του οίκου επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο πως η διεθνής επενδυτική κοινότητα εκφράζει σοβαρές ανησυχίες και επιφυλάξεις για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Ειδικότερα, το 70% των συμμετεχόντων στην έρευνα επενδυτών εκτιμά πως κάποια στιγμή η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ.
Αντίστοιχα, το 65% των ερωτηθέντων, εστιάζοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επισημαίνει πως η πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντική πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές το προσεχές διάστημα.
Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες η Morgan Stanley προχώρησε στην αναβάθμιση, σε neutral, από underweight προηγουμένως, της σύστασης των ευρωπαϊκών μετοχών.
Όπως αναφέρει σε χθεσινή έκθεσή του ο οίκος, εάν στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων υπάρξουν θετικά βήματα από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών στην κατεύθυνση αποσαφήνισης και λεπτομερούς ανάλυσης των όσων συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, τότε η Σύνοδος θα έχει αυτόματα θετικό αντίκτυπο στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Τα ανωτέρω, εξηγεί η Morgan Stanley, είναι και ο λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβάθμιση της σύστασης σε neutral (oυδέτερη) των ευρωπαϊκών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης