Τελευταία Νέα
Bank Insider

Πότε και πως μπορεί να δοθεί τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους; Credit Agricole: Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη πρέπει να αναλάβουν δράση, άμεσα!

Πότε και πως μπορεί να δοθεί τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους;  Credit Agricole: Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη πρέπει να αναλάβουν δράση, άμεσα!
Πότε και πως μπορεί να επιτευχθεί το τέλος της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη;
Στο μείζον αυτό ερώτημα που απασχολεί πολιτικούς, αγορές και αναλυτές έρχεται να απαντήσει η Credit Agricole.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης αποτελεί τη μεγαλύτερη - και πλέον πασιφανή - αιτία επιδείνωσης των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδική μνεία κάνει ο οίκος στον αδύναμο ευρωπαϊκό Νότο. Πως μπορεί να ανακάμψει η ευρωπαϊκή περιφέρεια; διερωτάται η Credit Agricole.
Κατά τον οίκο, η σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας απαιτεί έναν συνδυασμό ουσιαστικών και αποτελεσματικών δράσεων τόσο από τις Βρυξέλλες (Κομισιόν), όσο και την Φρανκφούρτη (ΕΚΤ).
Στόχος, κατά τους αναλυτές του οίκου, πρέπει να είναι η λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο δημοσιονομικό σκέλος.
Ωστόσο η Credit Agricole αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο όλα τα ανωτέρω να μην πραγματοποιηθούν, εξέλιξη η οποία θα "διατηρήσει" ή ακόμη και θα ενισχύσει την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης