Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουντουρά (ΣΥΡΙΖΑ): «Nα ενώσουμε δυνάμεις για να καταστήσουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη στον τουρισμό»

Κουντουρά (ΣΥΡΙΖΑ): «Nα ενώσουμε δυνάμεις για να καταστήσουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη στον τουρισμό»
Οι θετικές προοπτικές και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες θα ήταν πολύ διαφορετικές, εάν δεν είχαμε εξασφαλίσει την πολύ μεγάλη και διαρκή τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με στρατηγική και σχέδιο την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε η κα Κουντουρά
«Nα ενώσουμε δυνάμεις για να καταστήσουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», καλεί τον δημόσιο και ιδιωτικό τουριστικό τομέα η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Στη δήλωση αυτή προέβη, αναφερόμενη στις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, στην ομιλία της στο συνέδριο «Next is Now 2019- Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές» που διοργάνωσε το enikonomia.gr στην Αθήνα.
«Οι θετικές προοπτικές και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που συζητάμε σήμερα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού θα ήταν πολύ διαφορετικές, εάν δεν είχαμε εξασφαλίσει αυτήν την πολύ μεγάλη και διαρκή τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με συγκεκριμένη στρατηγική και σχέδιο την προηγούμενη τετραετία», επισήμανε η κ. Κουντουρά.
Αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο την περίοδο 2015-2019 και στη στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, που οδήγησε στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού πάνω από 35% τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και στις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις όλων των εποχών σε αφίξεις και έσοδα. Κυρίως όμως, η εκτίναξη των τουριστικών μεγεθών είχε πολλαπλάσια θετική επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία, συμβάλλοντας καθοριστικά, όπως εξήγησε, στα ακόλουθα:

   -στην έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη

   -στην έκρηξη των τουριστικών επενδύσεων

   -στην ανάπτυξη των μεταφορών, της ενέργειας, των κατασκευών του real estate και όλων των παραγωγικών κλάδων

   -στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, με τον τουρισμό να αποτελεί ισχυρή λύση απέναντι στην ανεργία

   -στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, με νέες πηγές εσόδων, νέα παραγωγική δραστηριότητα και νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και

   -στην ενίσχυση της ελκυστικής εικόνας της Ελλάδας διεθνώς και στην ισχυροποίηση του ρόλου της στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης