Τελευταία Νέα
Πολιτική

Erdogan σε Μητσοτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών - Οργισμένη αντίδραση από Κουμουνδούρου

Erdogan σε Μητσοτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών - Οργισμένη αντίδραση από Κουμουνδούρου
H προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα, σχολιάζουν πηγές στο ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ καταφύγιο τρομοκρατών.
Ειδικότερα, «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ελπίδα, ο κ. Μητσοτάκης να έδωσε στον Erdogan την «πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων» απέναντι στις καταγγελίες για «δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα.
Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.
Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει».

Οι ισχυρισμοί του Erdogan για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών, εννοώντας τους Κούρδους και όσους είναι αντιθετοι με τον Erdogan.
«Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε, κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. 
Eπομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. 
Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς» φέρεται να δήλωσε ο Erdogan συνομιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης