Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης κάνει το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο

tags :
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης κάνει το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο
Εμείς διατρανώνουμε ότι πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, οι έχοντες και κατέχοντες, μέσα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και όχι από τη μείωσή τους, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος
Καταψηφίζουμε τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, διότι παίρνει ένα άδικο φορολογικό σύστημα και το κάνει ακόμη πιο άδικο, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Εμείς διατρανώνουμε ότι πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, οι έχοντες και κατέχοντες, μέσα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και όχι από τη μείωσή τους, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.
Ζήτησε μάλιστα, «να απαλλαγεί από τη φορολογία το σύνολο του λαϊκού εισοδήματος που καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, και να καταργηθεί και η αντιλαϊκή έμμεση φορολογία».
Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα νομικά πρόσωπα με σκοπό να προσελκυσθούν κεφάλαια και επενδύσεις, είπε ότι ο φορολογικός ανταγωνισμός των χωρών οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερες μειώσεις φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων και ότι τα επιδιωκόμενα πλεονάσματα «τα ματωμένα πλεονάσματα, όπως τα ονόμασε ο λαός- τα πληρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα».
Όπως σημείωσε, το αποτέλεσμα αυτής της λογικής δεν μπορεί να είναι άλλο παρά από το γεγονός ότι όλο και μικρότερο κομμάτι της συνολικής πίτας των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τις επιχειρήσεις.
Και αυτό το κομμάτι με τις συνεχείς μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, θα μικραίνει ολοένα και περισσότερο.
'Αρα, τι μένει;
Μένει ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των συνολικών φορολογικών εσόδων να το επιβαρύνονται τα λαϊκά εισοδήματα» υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης