Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Ανίκανη η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Ανίκανη η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ευρώπη να μην «υποκύπτει στην εκφοβιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ»
Στο γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν είναι «ανίκανες» να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, αναφέρθηκε σήμερα (5/12) ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, μετά την επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τον ΟΗΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο κ. Zarif τόνισε ότι «η πρόσφατη επιστολή των τριών ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί μία απελπισμένη αναλήθεια των χωρών ώστε να καλύψουν την άθλια ανικανότητά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης».
Παράλληλα, ο Ιρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «εάν οι χώρες της Ευρώπης θέλουν μία μικρή αξιοπιστία παγκοσμίως, μπορούν να ξεκινήσουν ασκώντας κυριαρχία αντί να υποκύπτουν στην εκφοβιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης έστειλαν επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, καλώντας παράλληλα την Τεχεράνη να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια η οποία σχετίζεται με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Χθες (4/12) ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτιείες αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία, καθώς και να επιστρέψει στην πλήρη τήρηση της συμφωνίας, εφόσον η Ουάσιγκτον προχωρήσει σε πλήρη άρση των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης