Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Από 0 έως 17 ευρώ τον μήνα η φορολογική ελάφρυνση της ΝΔ για πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων

tags :
ΣΥΡΙΖΑ: Από 0 έως 17 ευρώ τον μήνα η φορολογική ελάφρυνση της ΝΔ για πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων
Τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από την πολιτική της ΝΔ αναφέρουν πηγές της ΝΔ
Την θέση ότι «από 0 έως 17 ευρώ τον μήνα θα είναι η φορολογική ελάφρυνση της ΝΔ για την πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων» διατυπώνουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενες στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.
Όπως αναφέρουν από το ΣΥΡΙΖΑ, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από την πολιτική της ΝΔ, πολύ περισσότερο μετά τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα ότι μεσαία τάξη είναι όποιος έχει εισόδημα πάνω από 440 ευρώ τον μήνα.
Οι ίδιες πηγές προειδοποιούν ότι οι όποιες ελαφρύνσεις θα ακυρωθούν διότι έρχονται νέες επιβαρύνσεις, όπως είναι οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο επιπλέον κρυφός φόρος 22% που καραδοκεί όσους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ επισημαίνουν ότι έρχονται αυξήσεις άνω του 20% στις ασφαλιστικές εισφορές για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες.
Επιπλέον, αναφέρουν ότι «οι μεγάλοι κερδισμένοι του φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων».
«Η ΝΔ ανερυθρίαστα μιλάει για 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί ενώ από τις διατάξεις του ν/σ προκύπτει 364 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, το οποίο μάλιστα θα μειώνεται για όσους έχουν το "εξωφρενικό" εισόδημα των 12.000 και άνω», τονίζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως προς το ζήτημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών (από το 10% στο 30%) επισημαίνουν ότι θα πλήξει χαμηλά εισοδήματα αφού εξαιρείται η δαπάνη του ενοικίου αλλά και τα μεσαία εισοδήματα αφού εξαιρούνται οι δαπάνες για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου διότι τα νοικοκυριά με στεγαστικό διαθέτουν μικρότερο ποσοστό του εισοδήματός τους στην κατανάλωση.
«Το νομοσχέδιο απευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των ελαφρύνσεων στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και -με σωρεία διατάξεων- φοροαπαλλαγές σε πρόσωπα με πολύ μεγάλα εισοδήματα.
Το κατά πόσον οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα απολαύσουν τελικώς μεγαλύτερο όφελος παραμένει αδιευκρίνιστο εφόσον η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για τις ασφαλιστικές τους εισφορές», υπογραμμίζουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης