Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κατώτερες των προσδοκιών στα 500 - 560 εκατ. οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

tags :
Κατώτερες των προσδοκιών στα 500 - 560 εκατ. οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική
Ανοιχτό θεωρείται και το σενάριο η διοίκηση της Εθνικής να μην ανταποκριθεί σε καμία δεσμευτική προσφορά
Πολύ χαμηλότερο, από την εκτιμώμενη αξία, είναι το τίμημα που προτείνουν τα τέσσερα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στα τέλη Νοεμβρίου στο διαγωνισμό για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews.gr τα ποσά τα οποία προτείνουν για την απόκτηση του leader της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς κυμαίνονται από 500 ως 560 εκ. ευρώ, όταν ο πήχης από τον πρώτο – άγονο - διαγωνισμό ήταν κατά 100 εκατ. ευρώ μεγαλύτερος.
Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στα τέλη Δεκεμβρίου και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογραφθεί η σύμβαση αγοραπωλησίας.
Τα ποσά που προτάθηκαν από τις CVC Capital Partners, Centerbridge Lone Star και 3ICP – LCP ανέρχονται από 500 έως και 560 εκατ. ευρώ, με την  CVC Capital Partners να προτείνει το μικρότερο ποσοστό και την 3ICP – LCP το μεγαλύτερο.
Ανοιχτό πάντως θεωρείται και το σενάριο η διοίκηση της Εθνικής να μην ανταποκριθεί σε καμία δεσμευτική προσφορά, όπως έγραψε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 το BN, δείτε εδώ, δεδομένου και του αρχικού προσανατολισμού της ΕΤΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία «συνειδητά» απέχει από το όλο πλέγμα του διαγωνισμού όλο το προηγούμενο, αλλά και το υπάρχον διάστημα, προκρίνει την διατήρηση της εταιρίας σε ελληνικά χέρια, καθώς έχει μεγάλη κερδοφορία και συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η CVC, η οποία έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα αγοράζοντας το Υγεία και άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης