Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merill Lynch: Η πολιτική της ΕΚΤ και της Lagarde θα φτάσει στα όριά της το 2020

tags :
BofA Merill Lynch: Η πολιτική της ΕΚΤ και της Lagarde θα φτάσει στα όριά της το 2020
Η αγορά δεν έχει εκτιμήσει πλήρως ότι το τρέχον πρόγραμμα QE της ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχιστεί πέρα από το επόμενο έτος χωρίς να αλλάξουν οι όροι
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να εκπλήξει, αλλά όχι με τον τρόπο που αναμένουν οι αγορές.
Αυτό αναφέρει η Bank og America Merrill Lynch στην τελευταία ανάλυσή της, τονίζοντας ότι η αγορά ενδέχεται να υποτιμά τα διλήμματα της ΕΚΤ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και τις προκλήσεις που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Lagarde.
Οι περισσότεροι δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από το ό,τι η Lagarde θα πείσει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να προχωρήσουν σε μια ισχυρή δημοσιονομική στήριξη.
Σε κάθε περίπτωση, μόνο η Γερμανία θα μπορούσε την προσφέρει, από τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, αλλά το σύνταγμά της δεν το επιτρέπει τώρα.
Ωστόσο, η αγορά δεν έχει εκτιμήσει πλήρως ότι το τρέχον πρόγραμμα QE της ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχιστεί πέρα από το επόμενο έτος χωρίς να αλλάξουν οι όροι.
Δεδομένου του πόσο αμφισβητήθηκε η επανεκκίνηση του QE φέτος, η Bank of America δεν αναμένει ότι αυτή η απόφαση θα ήταν εύκολη.
Μάλιστα, βλέπει επίσης τον κίνδυνο ότι η Lagarde μπορεί να αποτύχει, οπότε το ευρώ θα ανατιμηθεί.
Κατά την άποψη της Bank of America, η ΕΚΤ θα μπορούσε να ενισχύσει την καθοδήγηση προς τα εμπρός, να συνδέσει τις αυξήσεις των επιτοκίων με τους στόχους του πληθωρισμού και να αλλάξει τόσο τα αρνητικά επιτόκια αποταμίευσης όσο και το πρόγραμμα QE.
Αυτό φαίνεται επίσης ως λογικός συμβιβασμός με τα γεράκια της ΕΚΤ.
"Δεν γνωρίζουμε τι θα επιλέξει η Lagarde και αν θα το κάνει με επιτυχία, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι το σημερινό πλαίσιο πολιτικής θα φθάσει στα όριά του το 2020", καταλήγει η Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης