Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεχωρίζουν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεχωρίζουν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Από το εξωτερικό η τάση καθώς από το εσωτερικό δεν έχουμε κάποιο σημαντικό νέο στο ξεκίνημα που θα μπορούσε να μας διαφοροποιήσει. Έχουμε όμως προς το μεσημεράκι το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά. Υπάρχουν επίσης και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, τις οποίες παρατηρούμε εδώ και μέρες.

Όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ημερομηνία, δηλαδή την παύση της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda θα αυξάνονται και τα πονταρίσματα. Η ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο αφού προσπαθεί να ξεφύγει ανοδικά και η Ελλάκτωρ έχει το ομόλογο που η αγορά περιμένει επιτόκιο και κάλυψη.

Οι αγορές του εξωτερικού άνοιξαν με οριακές απώλειες και στο ίδιο μοτίβο κινείται και η εγχώρια αγορά στο ξεκίνημα. Ο τζίρος είναι χαμηλός στα πρώτα λεπτά και λίγες μετοχές έχουν κάνει πράξη εκτός αυτών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ομολόγου της συγκεκριμένης εταιρείας και των άλλων ομολόγων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα όμιλο που βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και με μία δραστηριότητα, την κατασκευαστική, που έχει θέμα όχι μόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο όμιλο.

Άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε επιτόκια όπως αυτά του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ ή άλλων εταιρειών. Η κάλυψη μας ενδιαφέρει και μάλλον θα είναι σημαντική και βέβαια θα είναι θετική εξέλιξη να αναχρηματοδοτήσει με λίγο χαμηλότερο έστω επιτόκιο μέρος του δανεισμού, γλιτώνοντας κάποια κεφάλαια. Μετά και όταν η διοίκηση θα έχει γυρίσει το.. . καράβι θα μπορεί να κινηθεί διαφορετικά.

Η μετοχή με όγκο μόλις 5 χιλ. τεμάχια, που είναι πολύ χαμηλός σε σύγκριση με όσα μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, υποχωρεί 0,47% και βρίσκεται στα 1,69 ευρώ. Η αποτίμηση στα 362 εκατ. ευρώ.

AEGEAN: Το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος αγοράζει πολλές μετοχές είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αγόρασε 235 χιλ. μετοχές στα 8 ευρώ και η τιμή της μετοχής είναι πάνω από τα 8,30 ευρώ.

LAMDA: Η μετοχή βρίσκεται πάνω από τα 7,20 ευρώ και το δικαίωμα στα 0,53 ευρώ. Είναι επομένως το άθροισμα πάνω από την τιμή που ήταν στο τελευταίο κλείσιμο πριν την αποκοπή. Σημαντική και φυσικά θετική αυτή η εξέλιξη.

JUMBO: Μετά τη σημαντική άνοδο στη χθεσινή συνεδρίαση σήμερα υποχωρεί στο άνοιγμα λίγο πάνω από 1% και βρίσκεται στα 18,27 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι στα 7,42 ευρώ. Χθες πήγε πάλι στα 7,30 ευρώ και τα κράτησε, αν και έκανε σημαντικό όγκο εκεί.

ΟΠΑΠ: Το ξεκίνημά του είναι δυνατό στο άνοιγμα και η μετοχή ξεπέρασε ξανά τα 11 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών και η άνοδος κατά 1% φυσικά και βοηθάει όλη την αγορά να γυρίσει σε θετικό έδαφος.

PROFILE: Στην εκποίηση που έγινε πριν το άνοιγμα από το σύνολο των μετοχών έγιναν μόνο 50 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε αν κάποιοι άλλοι πήραν τα υπόλοιπα. Η μετοχή βρίσκεται στα 3,49 ευρώ με αποτίμηση 41,2 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Εδώ δεν είδαμε να γίνονται πράξεις κατά την χρονική στιγμή της εκποίησης. Η μετοχή άνοιξε με μικρό όγκο στα 3,50 ευρώ και οι πωλητές είναι λίγο χαμηλότερα. Βγαίνουν μικρές αγορές από το βασικό μέτοχο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης