Τραπεζικά νέα

Με «κοινή γραμμή» κυβέρνηση και ΝΔ για τις απολύσεις που δεν είναι ομαδικές στην Πειραιώς υπό το φόβο γενίκευσης σε άλλες τράπεζες

Με «κοινή γραμμή» κυβέρνηση και ΝΔ για τις απολύσεις που δεν είναι ομαδικές στην Πειραιώς υπό το φόβο γενίκευσης σε άλλες τράπεζες
Οι 24 απολύσεις της Πειραιώς, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου στο bankingnews δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων....
Με «κοινή  γραμμή» για ανάκληση των απολύσεων από την τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να προσέλθει στην σημερινή τριμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών  και των εργαζομένων η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Μάλιστα αναμένεται να ασκηθούν ιδιαίτερες πιέσεις προς την διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να άρει τις 24 απολύσεις, παρά το γεγονός – όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου στο bankingnews.gr - οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα της τράπεζας Πειραιώς συζητήθηκε σε κομματικό, λόγω των πιέσεων, αλλά και κυβερνητικό επίπεδο, καθώς υπάρχουν φόβοι για γενικευμένες απολύσεις - παρά τον ικανοποιητικό αριθμό (πάνω από 2.000 εργαζόμενοι) που έδωσαν μέχρι τώρα οι εθελούσιες έξοδοι από τις συστημικές τράπεζες.
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση φοβάται γενικευμένες απολύσεις από δραστηριότητες ή θυγατρικές που διαχειρίζονταν κόκκινα δάνεια, προκειμένου στους προϋπολογισμούς τους να εγγράψουν περιορισμένο κόστος λειτουργίας.
«Παράθυρο» για ενδεχόμενη συμφωνία, άφησε στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Στεργίου ο οποίος αναγνώρισε την ιδιαίτερη  σημασία της συμφωνίας για τον κλάδο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Τράπεζα,  όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και ευρύτερα για τις εξελίξεις στις άλλες Τράπεζες, σε ότι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Επισήμανε δε, ότι υπάρχει περιθώριο για να λυθεί το θέμα και να διευκολυνθεί ο διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε να εξευρεθούν  λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας και δήλωσε ότι το κόμμα της ΝΔ στηρίζει τη συμφωνία και θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ομαλής εφαρμογή  της.
Μάλιστα κατά τη γνώμη του και από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας θα υπάρξει ανάλογη στάση.     

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης