Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θ. Φέσσας: Επενδύουμε τα δικά μας λεφτά και όχι με δανεικά και όταν δανειστήκαμε τα επιστρέψαμε με υψηλό τόκο

tags :
Θ. Φέσσας: Επενδύουμε τα δικά μας λεφτά και όχι με δανεικά και όταν δανειστήκαμε τα επιστρέψαμε με υψηλό τόκο
«Το 80%  της κερδοφορίας  μας  πηγαίνει σε επενδύσεις, τόνισε ο κ. Φέσσας
Οι  εξαγορές , οι επενδύσεις, η επέκταση της  στο εξωτερικό  και η ενίσχυση  της  κερδοφορίας  είναι οι βασικοί  στόχοι της Quest για τα  επόμενα χρόνια, όπως  τις προσδιόρισε ο πρόεδρος  του Ομίλου κ  Θεόδωρος  Φέσσας, μιλώντας σε  μέλη της Ένωσης  Θεσμικών Επενδυτών, επισημαίνοντας  ότι  η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων  προσδοκά να ανέλθει στο 20% τα επόμενα  χρόνια.
Υπογράμμισε ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας  δεν είναι σε εκείνα  τα επίπεδα που θα βοηθούσαν στην πώληση πακέτου μετοχών χωρίς  ωστόσο   να τα προσδιορίσει. .
Το ύψος των επενδύσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια θα ανέλθει στα 130 εκατ. ευρώ  ενώ τα  προηγούμενα χρόνια από το 2015 έως το 2019 ανήλθαν σε 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην ενέργεια και σε μονάδες ΑΠΕ και αντίστοιχο ποσό επενδύθηκε στην Cardlink  για τη βελτίωση  των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Σε ερώτηση του ΒΝ  για το ύψος  των επενδύσεων του ομίλου, και τι θα έλεγε ο πρόεδρος του ΣΕΒ  προς  τον πρόεδρο του της Quest Group, ο κ Θεόδωρος Φέσσας  είπε ότι προχωρούμε σε επενδύσεις  με τα δικά μας χρήματα και όχι με δανεικά.
Το προηγούμενο επενδυτικό  πρόγραμμα ήταν πιο γενναιόδωρο  
Σήμερα  επενδύουμε  το  80%  της κερδοφορίας το οποίο πρόκειται για μία συντηρητική προσέγγιση ενώ  μία  πιο ρεαλιστική θα ήταν να παρουσιαστεί μια ευκαιρία και  να προχωρήσουμε  σε δανεισμό όπως το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.
Πρόσθεσε ότι όσες φορές δανειστήκαμε τα  επιστρέψαμε πληρώνοντας υψηλό τόκο.
Ο κ. Θ. Φέσσας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να επενδύσει κάποιος και ο δικός του   Όμιλος,   προσθέτει ένα  μικρό λιθαράκι στον τομέα των επενδύσεων.  
Ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Group  κ. Απόστολος  Γεωργάντζης  ανέφερε  ότι  ο  κύκλος  εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ το 2020.
Οι πωλήσεις την τελευταία πενταετία 2015- 2019 με βάση το εννεάμηνο  αυξήθηκαν  κατά 71%  από τις 233,9  εκατ. ευρώ  ανήλθαν σε 400 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.
Τα  EBITDA  ενισχύθηκαν κατά 142% από τα 16,2  εκατ. ευρώ έφτασαν τα 39,3 εκατ. ευρώ.
Ο  Όμιλος αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης  και το 50% του τζίρου προέρχεται από την εμπορική δραστηριότητα.
Στον τομέα των συσκευών  της  κινητής τηλεφωνίας  είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες  με το σήμα  της Apple  παραμένει  στην  κορυφή των  προτιμήσεων  των καταναλωτών.  
Μόνο από τον  Όμιλο Quest η αξία  των iPhone που  πουλήθηκε ανήλθε σε 100 εκατ. ευρώ από τις  αρχές του έτους  μέχρι  τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση του Ομίλου επιθυμεί να  αντιπροσωπεύσει  τα προϊόντα  του πολυεθνικού Ομίλου και σε άλλες χώρες αλλά μέχρι σήμερα  δεν έχει γίνει  εφικτό.
Η εταιρεία  τα δύο τελευταία χρόνια  έχει αναλάβει  και τα προϊόντα της Xiaomi τα  οποία  και  αυτά με τη σειρά  τους κατακτούν  πολύ γρήγορα τους  εγχώριους καταναλωτές.  

Το ποσό των 35  εκατ. ευρώ σε ακίνητα θα επενδύσει η BriQ Properties το 2020
 
Κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να  συγκεντρώσει η εταιρείας BriQ Properties από  την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν 23.843.062 νέες  κοινές μετοχές.
Οι μέτοχοι θα λάβουν 2 νέες για μία παλιά και το κόστος ανέρχεται στα 2,1 ευρώ  ανά μετοχή. Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 75.105.645,30 ευρώ.  
Η κα Άννα  Αποστολίδου  διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties μιλώντας  στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ανέφερε ότι τα 35 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ θα επενδυθούν άμεσα μέσα στο 2020.
Τόνισε ότι  είναι σε συζητήσεις  για την αγορά ακινήτων τα οποία βρίσκονται στην κατηγορία των γραφείων των αποθηκών και ένα μικρό μέρος πιθανόν να επενδυθεί σε κατοικίες. Βασικός  μέτοχος της  εταιρείας είναι ο κ. Θεόδωρος Φέσσας με ποσοστό 52,84%  και η συμμετοχή  τους στην αύξηση θα ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ .
Η κα Ευτυχία Κουτσουρέλη  με ποσοστό 26,4% θα συμμετάσχει με 5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης