Τελευταία Νέα
Speculator

Η συμπεριφορά των insiders κοντά στα υψηλά 4,5 ετών – Ποιοι αγοράζουν και πουλάνε

Η συμπεριφορά των insiders κοντά στα υψηλά 4,5 ετών – Ποιοι αγοράζουν και πουλάνε
Ξεχωρίζουν οι αγορές μετοχών που έχουν γίνει στην Aegean και στην ΙΑΣΩ αλλά και οι πωλήσεις σε Τιτάν και Lamda
Με την αγορά να βρίσκεται κοντά στα υψηλά 4,5 ετών που κατέγραψε πρόσφατα και να έχει ενισχυθεί από την αρχή του έτους κατά 44% περίπου, είναι λογικό οι insiders να είναι φειδωλοί στις αγορές τους, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις.
Ωστόσο, φειδωλοί είναι και στις πωλήσεις του.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται μία σχετικά αυξημένη δραστηριότητα σε επίπεδο ανακοινώσεων από πρόσωπα που θεωρούνται ότι έχουν σημαντική πληροφόρηση, και είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τις κινήσεις τους στη μετοχή της εταιρείας όπου ασκούν διευθυντικά καθήκοντα.
Στους πωλητές ξεχωρίζει η δραστηριότητα του κ.Τάκη Κανελλόπουλου, μέλος του Δ.Σ. της Titan, ο οποίος από 27/11 έως και 2/12 πούλησε 37 χιλ. μετοχές προς 680 χιλ. ευρώ περίπου.
Οι μετοχές πουλήθηκαν από 18,35 ευρώ έως 18,44 ευρώ.
Στη Lamda λόγω και της αύξησης κεφαλαίου η Voxcove μείωσε το ποσοστό της στο 10%, αλλά και η Consolidated Lamda πούλησε στα τέλη Οκτωβρίου 2,55 εκατ. μετοχές μειώνοντας το ποσοστό της στο 50,6%.
Από την άλλη πάντως στις 27 και 28 Νοεμβρίου διευθυντές της Lamda αγόρασαν 22.800 τεμάχια σε τιμές κοντά στα 7,20 ευρώ ανά μετοχή.
Στις 3 Δεκεμβρίου ο Θεόδωρος Φέσσας πούλησε 150 χιλ. μετοχές της Quest, ενώ πούλησε και δικαιώματα για την αύξηση κεφαλαίου της BriQ Poperties.
Σημειώνεται πως στο ενημερωτικό γίνεται γνωστό ότι θα ασκήσει μερικώς τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η διασπορά.
Προς τα τέλη Νοεμβρίου ο Παναγιώτης Τσινάβος πούλησε 50 χιλ. μετοχές της Κρι-Κρι προς 5,30 ευρώ έκαστη.
Στη Jumbo έχουν βγει τέλος πωλήσεις περίπου 20 χιλ. τεμαχίων από τη σύζυγο του αντιπροέδρου της εισηγμένης.
Πριν από λίγες συνεδριάσεις εταιρεία που συνδέεται με τον κ.Ευτύχιο Βασιλάκη και τον κ.Γεώργιο Βασιλάκη αγόρασε 25 χιλ. μετοχές της Aegean με συνολική αξία άνω των 200 χιλ. μετοχών.
Στη χθεσινή όμως συνεδρίαση (4/12) η ίδια εταιρεία αγόρασε μέσω πακέτου 238 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 8 ευρώ ανά μετοχή, δείχνοντας έτσι πως στηρίζεται έμπρακτα η μετοχή. 
Μάλιστα οι αγορές έγιναν σε μέρες που υποχωρούσε η μετοχή στα 8 ευρώ και στη συνέχεια αντέδρασε και κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα.
Αγορές μετοχών έχουν βγει και στη Lavipharm και συγκεκριμένα συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον πρόεδρο της εισηγμένης Αθανάσιο Λαβίδα αγόρασε προς τα τέλη Νοεμβρίου 80 χιλ. μετοχές συνολικής αξίας περίπου 15 χιλ. τεμαχίων ή στα 0,19 ευρώ ανά μετοχή.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη εκτός από τις αγορές ιδίων μετοχών ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αγόρασε στις 2/12 80 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 4,77 ευρώ ανά μετοχή.
Η πίεση στη μετοχή της Πλαίσιο ενεργοποίησε τον πρόεδρο της εισηγμένης Γεώργιο Γεράρδο, ο οποίος αγόρασε στις 29/11 συνολικά 3,5 χιλ. μετοχές με μέση τιμή 3,55 ευρώ, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να απορροφήσουν τον όγκο των πωλητών.
Χθες αγόρασε άλλες 3 χιλ. μετοχές της εταιρείας.
Προς τα τέλη Οκτωβρίου βγήκαν μεγάλες αγορές μετοχών από μέλη του Δ.Σ. της ΙΑΣΩ και συγκεκριμένα από 25 έως 27/11 αγοράστηκαν περίπου 590 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης