Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intercomm Foods: Η οικογενειακή επιχείρηση από τη Λάρισα που συνεργάζεται με Τesco και Αldi

tags :
Intercomm Foods: Η οικογενειακή επιχείρηση από τη Λάρισα που συνεργάζεται με Τesco και Αldi
Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί εργοστάσια σε Λάρισα, Χαλκιδική και Άρτα, εξάγοντας σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της, σε ποσοστό 99%
Σε μία περίοδο που το μοντέλο των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση και έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα, μεταξύ των οποίων, το ζήτημα της εταιρικής διακυβέρνησης, το δύσκολο εγχείρημα της διαδοχής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, υπάρχει μία εταιρεία που η πορεία της είναι εξαιρετική.
Ο λόγος για την Intercomm Foods, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική μεταποιητική επιχείρηση βρώσιμης ελιάς και από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποιημένων φρούτων της ελληνικής αγοράς.
Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί εργοστάσια σε Λάρισα, Χαλκιδική και Άρτα, εξάγοντας σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της, σε ποσοστό 99%.
Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Στέργιος Tσαγκούλης ο οποίος ήταν ένας από τους 60 επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον Kυριάκο Mητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Σαγκάη.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Δυτική Ευρώπη και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες όπως Carrefour, Aldi, Lidl και Tesco.
Στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια έχει παρουσία με το δικό της brand name DELPHI, επίσης εξάγει προιόντα στην Αμερική, Αυστραλία, Ιράν, Μεξικό, Ρωσία και Μέση Ανατολή.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον τοπικό τύπο της Λάρισας ο κ. Τσαγκούλης ανέφερε χαρακτηριστικά «τα αγροδιατροφικά προϊόντα στην Ελλάδα και ειδικά οι κομπόστες ροδάκινων και οι επεξεργασμένες ελιές είναι οι σημαιοφόροι των εξαγωγών μας.
Και τα δυο προϊόντα έχουν καταπληκτικές  αποδόσεις  στις  αγορές του εξωτερικού. Η εμπιστοσύνη των αγορών για τα μοναδικά ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και ιδιαίτερα για τις ελιές Καλαμών  και Χαλκιδικής είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.
Η εξαιρετική ποιότητα αλλά και τα γευστικά χαρακτηριστικά, τις καθιστούν από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά προϊόντα. Ένα άλλο σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν είναι το ελληνικό ροδάκινο, σε κονσέρβα.
Η μοναδική του γεύση, το χρώμα και τα πλούσια διατροφικά του χαρακτηριστικά είναι πλέον γνωστά και οι καταναλωτές τα αναζητούν.
Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  και πολύ ικανοποιημένοι που το 40% των ροδάκινων που διακινούνται παγκοσμίως είναι ελληνικό.
Η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή ροδάκινου και ακολουθεί η Κίνα».
Σημαντική είναι και η διείσδυση της εταιρίας στη βρετανική αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική αύξηση στην κατανάλωση προϊόντων που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή αλλά και η πρόσφατη συνεργασία με την Emirates, όπου antipasti της Intercomm Foods με βάση την ελιά σερβίρονται στην πρώτη θέση της αεροπορικής εταιρίας.
Το μόνιμο προσωπικό της ανέρχεται σε 580 άτομα, αριθμός που φτάνει τους 1.100, αν συνυπολογιστούν και οι εποχικοί υπάλληλοι.
Το 1999, η εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση στον τομέα της ελιάς και μέσα από συνέχεις επενδύσεις με την τελευταία να ολοκληρώνεται το 2018 ύψους 8,6 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε την βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων, η εταιρεία έχει καταφέρει να
αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην τομέα επεξεργασίας της ελιάς στην Ελλάδα, με υψηλών προδιαγραφών πρότυπα και να αποκτά όλο και περισσότερο αναγνώριση στην αγορά ελιών σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία το 2018, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, είχε μια αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά  2,8 εκατ ευρώ ο οποίος ανήλθε σε 87,5 εκατ. ευρώ έναντι αντί 84,7 εκατ. ευρώ το 2017.
Τα αποτελέσματα προ φόρων για τη χρήση 2018 ανήλθαν σε κέρδη 7,8 έναντι κερδών 9,6 εκατ. ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,34%.
Τέλος, ο συνολικός δανεισμός από 18,3 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2017 ανήλθε σε 21,9 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2018, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης