Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου στη δίκη για την ειδική διαχείριση της Ναυτεμπορικής

tags :
Απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου στη δίκη για την ειδική διαχείριση της Ναυτεμπορικής
Προσπάθεια παραπλάνησης του Δικαστηρίου εκδηλώθηκε σήμερα (3/12) κατά τη συζήτηση του αιτήματος της Eurobank για ειδική εκκαθάριση της εταιρίας Ναυτεμπορική
Προσπάθεια παραπλάνησης του Δικαστηρίου εκδηλώθηκε σήμερα (3/12) κατά τη συζήτηση του αιτήματος της Eurobank για ειδική εκκαθάριση της εταιρίας Ναυτεμπορική.
Το αίτημα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Κατά του αιτήματος τάχθηκε όπως πραγματοποιεί κατά πάγια τακτική το Ελληνικό Δημόσιο.
Αντίθετη με το αίτημα ήταν και η πλευρά της ιδιοκτησίας η οποία μέσω μάρτυρος (του ορκωτού ελεγκτή κ. Ραδικόπουλου της εταιρίας Leverage) επιχείρησε να αμφισβητήσει το γεγονός πως η τράπεζα κατέχει το 40% του χρέους της επιχείρησης και επομένως δεν είχε το δικαίωμα να οδηγήσει την εταιρία στην Ειδική Διαχείριση.
Από την πλευρά της Eurobank διατείνονται πως το αίτημα δεν θα μπορούσε να είχε κατατεθεί εάν η τράπεζα δεν κατείχε πλέον του 40% του χρέους όπως άλλωστε συμβαίνει.
Επίσης η κατάθεση ενός ορκωτού ελεγκτή δεν μπορεί να τεκμηριώσει έναν τέτοιον ισχυρισμό με δεδομένα τα έγγραφα που έχει προσκομίσει η Eurobank και βρίσκονται στη δικογραφία.
Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολή η οποία στηρίχθηκε στην ύπαρξη ενδιαφέροντος από επενδυτή υπόθεση εργασίας που στο δίμηνο που ακολούθησε δεν εξελίχθηκε.
Παρ' όλα αυτά οι υποθέσεις εργασίας από την πλευρά της Ναυτεμπορική συνεχίζονται αφού εκτός της παραπάνω αμφισβήτησης η εταιρία προσκόμισε και ένα MOU κάποιου fund που δεν κατονόμασε το οποίο επίσης εκδηλώνει ενδιαφέρον για την επιχείρηση.
Σε κάθε περίπτωση η δίκη πραγματοποιήθηκε και εκτιμάται πως απόφαση σχετική θα ληφθεί σε έναν έως δύο μήνες.
Στην περίπτωση που το Δικαστήριο απορρίψει την ειδική διαχείριση αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία πολύ γρήγορα θα οδηγηθεί σε πτώχευση αφού από τη μία πλευρά το Δημόσιο θα δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ( και των φυσικών προσώπων που είναι εκετελεστικά μέλη στο ΔΣ) ενώ η Eurobank θα πλειστηριάσει τα ακίνητα που έχει στη διάθεσή της.
Σήμερα πάντως αποφασίστηκε μετά από παρέμβαση των εργαζομένων η προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και το αίτημα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι ως την έκδοση της απόφασης.
 
Τί έγραφε νωίτερα το bankingnews.gr

Τέλη Ιανουαρίου 2020 η απόφαση του δικαστηρίου για το μέλλον της Ναυτεμπορικής

Τέλη Ιανουαρίου 2020 θα αποφασίσει το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση της Ναυτεμπορικής σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2019, μετά τις καταγγελίες από πλευράς Eurobank, η οποία ζητεί να ακολουθηθεί οι διαδικασίες του δικαστικού κώδικα.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη κατέθεσε ένα υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα MoU δηλαδή μία συμφωνία με επενδυτή, ο οποίος όμως ακόμη παραμένει ανύπαρκτος.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από ευθύνες που άπτονται των υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.
Η πλευρά της Eurobank επιθυμεί καθαρή απόφαση, ώστε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής κατά τα πρότυπα του ΔΟΛ.
Η παράσταση της πλευράς του Δημοσίου στο δικαστήριο ήταν αναμενόμενη, κατέθεσαν υπόμνημα το οποίο όμως εντάσσεται περισσότερο στην τυπική προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου παρά στην προσπάθεια να ακυρωθούν οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η Eurobank.
Στην πράξη τέλη Ιανουαρίου 2020 το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής ή εάν υπάρξουν άλλες επιλογές είναι ορατός ακόμη και ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας.
Ορισμένες πλευρές επιδιώκουν να φέρουν όλα τα μέρη στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων, αλλά η πρόταση αυτή έχει νόημα εάν βρίσκει λύση στο πρόβλημα και όχι απλά διαιωνίζει μία υπό χρεοκοπία κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης