Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο – Θα του πω τις θέσεις μας – Ισχύει η συμφωνία με τη Λιβύη

tags :
Erdogan: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο – Θα του πω τις θέσεις μας – Ισχύει η συμφωνία με τη Λιβύη
Οι προσπάθειες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου στην ανατολική Μεσόγειο δεν μας επηρεάζουν είπε ο Erdogan
Τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι οποίες αρχίζουν σήμερα Τρίτη 3/12 προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Erdogan είπε ότι θα παρουσιάσει τις θέσεις του στον Έλληνα πρωθυπουργό αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.
«Η Ελλάδα κάνει τα δικά της βήματα.
Και εμείς τα δικά μας.
Θα του πω τις θέσεις μας.
Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει.
Είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Erdogan, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της από την Αθήνα πριν η ελληνική κυβέρνηση τον απελάσει.
«Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο δεν μας επηρεάζουν» είπε ο Erdogan, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η αλλαγή στο ΝΑΤΟ.
«Πρέπει τα κράτη – μέλη να συνεργαστούμε για να κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο δυνατό στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, παρά να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις» είπε ο Erdogan, αναφέροντας πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πολεμά τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης