Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Λονδίνο ο Trump για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Θα αγωνιστώ για τους Αμερικανούς

tags :
Στο Λονδίνο ο Trump για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Θα αγωνιστώ για τους Αμερικανούς
Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Trump – Macron
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα ύστερα από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, ο οποίος υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικό νεκρό», στηλιτεύοντας την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ για την έφοδο που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
Άλλωστε όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα Τρίτη 3/12 οι Trump και Macron.
Λίγο μετά την αναχώρηση του από τις ΗΠΑ ο Trump σε μήνυμα του στο  twitter ανέφερε:
«Αναχωρώ για την Ευρώπη για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας και να αγωνιστώ για τους Αμερικανούς ενώ οι Δημοκρατικοί-που-δεν-κάνουν-τίποτα εσκεμμένα προγραμμάτισαν ακρόαση για την απάτη της παραπομπής μου ταυτόχρονα με τη [σύνοδο κορυφής] του NATO» υποστήριξε ο Trump αναφερόμενος στην έρευνα που πραγματοποιεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, σχετικά με την παρέμβαση του στον Ουκρανό πρόεδρο κατά του γιου του Joe Biden.
Αύριο Τετάρτη 4/12 θα αρχίσει η νομική συζήτηση για να κριθεί εάν οι πράξεις που προσάπτονται στον πρόεδρο των ΗΠΑ δικαιολογούν την παραπομπή του στη δικαιοσύνη (ή «impeachment»).
Πάντως κατά τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ ο Trump αναμένεται για άλλη μια φορά να ζητήσει τη δικαιότερη, κατά την άποψη των ΗΠΑ, κατανομή του βάρους - των δαπανών- στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Και πάλι μέσω Twitter, με ανάρτησή του μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ συνεχάρη για την αύξηση των αμυντικών δαπανών τους διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τάση πάντως που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται επί των ημερών του Δημοκρατικού προκατόχου του Barack Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης