Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο μοσχάρι και το αρνί μπαίνει η Νιτσιάκος από το 2021

tags :
Στο μοσχάρι και το αρνί μπαίνει η Νιτσιάκος από το 2021
Τζίρο 370 εκ ευρώ το 2020 και είσοδος στην αγορά της Ιταλίας
Μέχρι σήμερα το όνομα Νιτσιάκος είναι ταυτισμένο με τα κοτόπουλα, όμως  η επόμενη  ημέρα για την οικογενειακή επιχείρηση  θα συνδεθεί με το αρνί , το μοσχάρι και άλλες δραστηριότητες διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων προς τους καταναλωτές.
Η Μαριλένα Νιτσιάκου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους αποκάλυψε τα σχέδια της ενώ σε ερώτηση του ΒΝ  εάν υπάρχουν σκέψεις για την έκδοση ομολόγου  όπως και την είσοδο της εταιρείας  στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ήταν αρνητική λέγοντας ότι είμαστε  και παραμένουμε ως μια οικογενειακή επιχείρηση και ασχολούμαστε μόνο  με αυτά  που γνωρίζουμε και μπορούμε να φέρουμε σε πέρας.
Πιο αναλυτικά η Νιτσιάκος βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας να δώσει νέα  προϊόντα στο καταναλωτή  όπως είναι το μοσχάρι και το αρνί από τις αρχές του 2021. Η πρωτοβουλία της διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που δείχνει ο καταναλωτής στο όνομα Νιτσιάκος και αποφάσισε να διευρύνει  την γκάμα .
Στο στάδιο της εκτροφής είναι αρνιά και 150  μοσχάρια. Αξίζει να σημειωθεί  ότι το εγχείρημα αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία καθώς το 80% είναι εισαγωγής.
Στα σχέδια της εταιρείας είναι η αξιοποίηση των υποπροιόντων από τα  κοτόπουλα τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία θα γίνουν ιχθυάλευρα με υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών.
Η διοίκηση της εταιρείας έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 25 εκατ.  ευρώ τη διετία 2020-2022.
Τα επενδυτικά  πλάνα της περιλαμβάνουν τον  εκσυγχρονισμό της μονάδας με σκοπό την και αύξηση δυναμικότητας στα 5000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης.
Στην κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής Είσοδο στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος με δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων.
Νέα γραμμή σφαγής και διπλασιασμός του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.
Φέτος  οι επενδύσεις ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, μέσα στο 2019, ολοκληρώθηκαν στρατηγικές επενδύσεις που έφτασαν τα 10 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων, την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης.
Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων.
Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.
Η φετινή οικονομική χρήση θα κλείσει με τζίρο  στα 370 εκατ. ευρώ για την εταιρεία Νιτσιάκος από 345 εκατ . ευρώ του 2018.
Η κα Μαριλένα  Νιτσιάκου είπε έχουν  αρχίσει  εξαγωγές στην νότια Ιταλία και από τη νέα χρονιά  θα δραστηριοποιηθούν και στη Βόρεια Ιταλία.
Στην εγχώρια αγορά  το μερίδιο της  ανέρχεται στο 35%  και  η παραγωγική  της δυναμική της  παραγωγικότητα ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο κοτόπουλα  την εβδομάδα
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης