Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με προίκα 135 εκατ. EBITDA πωλείται η Wind - Η αποτίμηση του 1 δισ. ευρώ και τα μεγέθη του 2020

tags :
Με προίκα 135 εκατ. EBITDA πωλείται η Wind - Η αποτίμηση του 1 δισ. ευρώ και τα μεγέθη του 2020
Ο παράγοντας Forthnet και οι επαφές των μνηστήρων με κυβέρνηση, δικηγορικά γραφεία και συμβούλους
Στις 11 του μηνός ουσιαστικά θα κριθεί ποιοι θα διεκδικήσουν τη Wind καθώς κατατίθενται μη δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν την εταιρία και συγκεκριμένα το 95% των μετοχών που κατέχουν η Golden Tree Asset Management  και η Cyrus Capital Partners.
Η εταιρία κλείνει το 2018 με EBITDA που θα υπερβεί τα 135 εκ ευρώ και θεωρείται λογική μια προσφορά με πολλαπλασιαστή EBITDA στα επίπεδα του 7 δηλαδή περίπου 1 δις ευρώ αν και αυτό που θα μετρήσει είναι τα αποτελέσματα του 2020 καθώς η διαδικασία θα διαρκέσει μερικούς μήνες και οι επενδυτές θα αγοράσουν μελλοντικά αποτελέσματα έχοντας σαφή ένδειξη για τις επιδόσεις του 2020.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε επενδυτικά funds έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον στη διαδικασία που τρέχει η JP Morgan και κάποια εξ αυτών έχουν προχωρήσει και σε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις κυβερνητικές προθέσεις σε σχέση με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.  
Επιπλέον έχει ζητηθεί η συνδρομή μεγάλων νομικών γραφείων και συμβούλων που έχουν γνώση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.
Προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος ως ενδιαφερόμενος και θεωρείται απίθανο να εμφανιστεί καθώς ακόμα και αν υπάρχει ενδιαφέρον οι πάροχοι προτιμούν να κινηθούν μέσω funds προκειμένου να μην ανέβει η αποτίμηση.
Δεν αποκλείεται πάντως σημείο κλειδί για τις εξελίξεις στην Wind να αποτελέσει και η Forthnet δεδομένου ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο νέος ιδιοκτήτης θα κρατήσει τη σταθερή τηλεφωνία επιδιώκοντας να αξιοποιήσει αποκλειστικά τις δυνατότητες πώλησης περιεχομένου στους παρόχους σταθερής και κινητής και πιθανά την άδεια MVNO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης