Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantelakis: Το 2020 η πλήρης ανάκαμψη για τη ΔΕΗ - Η προσοχή στο business plan

Pantelakis: Το 2020 η πλήρης ανάκαμψη για τη ΔΕΗ - Η προσοχή στο business plan
H προσοχή παραμένει στραμμένη στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη διάσωση της ΔΕΗ
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου 2019 για τη μετοχή της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Pantelakis Χρηματιστηριακή.
Ωστόσο, η πλήρης ανάκαμψη αναμένεται το 2020, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στις κινήσεις της κυβέρνησης για τη διάσωση της δημόσιας επιχείρησης και το business plan, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.
Αυτό αναφέρει η Pantelakis για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που παραμένουν στο «κόκκινο».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Pantelakis οι τάσεις κερδοφορίας βελτιώνονται διαδοχικά.
Μετά από ένα πολύ αδύναμο σύνολο αποτελεσμάτων στο πρώτο τρίμηνο, η βελτίωση των τάσεων της κερδοφορίας η οποία ξεκίνησε το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίστηκε και στο γ΄τρίμηνο.
Στο γ΄τρίμηνο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2% σε ετήσια βάση, EBITDA 88 εκατ. ευρώ και ζημιές ύψους 78 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο του 9μήνου, η ΔΕΗ κατέγραψε πωλήσεις 3,6 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 3% σε ετήσια βάση, «καθαρά » EBITDA ύψους 75 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 376 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προσοχή της αγοράς αναμένεται να στραφεί στο κυβερνητικό σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναπροσαρμογή των τιμολογίων, καθώς επίσης και στην οριστικοποίηση του business plan, το οποίο αναμένεται τις ερχόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης