Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας μετά την άνοδο στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας - Στο +1,01% ο Nikkei, ο Kospi +0,19%

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας μετά την άνοδο στη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας - Στο +1,01% ο Nikkei, ο Kospi +0,19%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,24% στις 26.409,50 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (2/12) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας για τον Νοέμβριο του 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,01% στις 23.529,50 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Z Holdings και Toyota ενισχύθηκαν κατά +1,59% και +1,31%, ενώ η μετοχή της Sony έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,26%.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε ήπια άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 2.091,92 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να κλείνει στο +0,20%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,24% και τις 6.862,30 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,24% στις 26.409,50 μονάδες, καθώς η μετοχή της Country Garden ενισχύθηκε κατά +2,75%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,12% και τις 11.502,83 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε ήπια κέρδη της τάξεως του +0,13% στις 2.875,81 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,24% και τις 9.605,19 μονάδες.
Ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας κατέγραψε περαιτέρω επιτάχυνση τον Νοέμβριο του 2019, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, καθώς τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ παράλληλα σημειώθηκε άνοδος και στην εγχώρια ζήτηση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης απασχόλησης παρέμεινε σταθερός.
«Παρά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της δραστηριότητας, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε υποτονική, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές και τις συνθήκες της αγοράς επέμειναν», δήλωσε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η προθυμία των επιχειρήσεων να αναπληρώσουν τα αποθέματα παρέμεινε περιορισμένη».
«Εάν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ μπορέσουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση, και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ανακάμψει αποτελεσματική, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις είναι πιθανό να καταγράψουν σταθερή βελτίωση».
Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών, δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times ανέφερε ότι το Πεκίνο επιμένει στη μείωση των αμερικανικών δασμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της συμφωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η δέσμευση των ΗΠΑ για ακύρωση των δασμών που είναι προγραμματισμένοι για τις 15 Δεκεμβρίου δε μπορεί να αντικαταστήσει τη μείωση των δασμών που ήδη έχουν επιβληθεί».
Επιπλέον, όπως αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios, οι εντάσεις των δύο χωρών γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το Χονγκ Κονγκ είναι πιθανό να καθυστερήσουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι διαφορές σχετικά με τη μείωση των δασμών και τους μηχανισμούς ενίσχυσης της συμφωνίας παραμένουν στο προσκήνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης