Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιούν Bridgewater, Tudor: Εάν δεν είναι σταθερή η αμερικανική οικονομία θα σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο – Οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε Ελλάδα

tags :
Προειδοποιούν Bridgewater, Tudor: Εάν δεν είναι σταθερή η αμερικανική οικονομία θα σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο – Οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε Ελλάδα
Σήμερα, ο αριθμός των εταιρειών που παράγουν κέρδη είναι χαμηλότερος από τη φούσκα dot-com, επειδή οι εταιρείες μπορούν να πουλήσουν όνειρα και όχι κέρδη.
Εάν δεν είναι σταθερή η αμερικανική οικονομία θα σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο υποστηρίζουν δύο hedge funds το Bridgewater, και Tudor.
Επίσης αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ εξελίσσονται σε Ελλάδα ως προς το χρέος.
Ο ιδρυτής της Bridgewater, Ray Dalio και Paul Tudor Jones της Tudor Group, τόνισαν ότι το έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας έχει εκτοξευτεί και προειδοποιούν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για να αποτρέψουμε από το να δολοφονήσουμε ο ένας τον άλλον σε μια βίαιη επανάσταση, όπως προειδοποίησε ο Ray Dalio.
Τόσο ο Dalio όσο και ο Paul Tudor Jones συμφωνούν ότι παρόλο που είναι σαφώς βραχυπρόθεσμα ευνοείται ο S & P 500, ωστόσο όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται είτε από την κυβέρνηση, είτε από την FED θα οδηγήσουν σε βίαιο ξεφούσκωμα τις αγορές.
Εξετάζοντας το δημοσιονομικό-νομισματικό μείγμα, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αγορά της Wall βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά.
Σήμερα, ο αριθμός των εταιρειών που παράγουν κέρδη είναι χαμηλότερος από τη φούσκα dot-com, επειδή οι εταιρείες μπορούν να πουλήσουν όνειρα και όχι κέρδη.
Αυτό οφείλεται στα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών.
Υπάρχουν τρία πράγματα που υπάρχουν σήμερα και τα οποία δεν υπήρχαν την δεκαετία του 1930: ένα χάσμα πλούτου που οδηγεί τον λαϊκισμό από αριστερά στα δεξιά, την απουσία αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και μια αναδυόμενη παγκόσμια δύναμη (Κίνα).
Την ίδια στιγμή το χρέος στις ΗΠΑ έχει εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά και εκτιμάται ότι σε 10 χρόνια το αμερικανικό δημόσιο θα αντιμετωπίσει την ίδια κρίση που αντιμετώπισε και η Ελλάδα.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή κατά την οποία, σύμφωνα με τον Dalio, το σημερινό σύστημα διεθνών αποθεματικών σε δολάρια πλησιάζει στο τέλος του.
Παγκοσμίως μαίνονται πόλεμοι, όχι με όπλα.
Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εμπορικός πόλεμος, ένας τεχνολογικός πόλεμος, ένας γεωπολιτικός πόλεμος.
Οι ΗΠΑ στο νέο οικονομικό κύκλο που ανοίγει δεν εισέρχεται με την καλύτερη δυνατή θέση.
Δεν είναι μόνο η τρύπα του προϋπολογισμού, υπάρχουν επίσης συνταξιοδοτικά ελλείμματα και άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η αμερικανική κυβέρνηση
Υπάρχουν πολλά IOUs που είτε πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από αυξήσεις φόρων είτε περικοπές δαπανών.
Αν δεν βρούμε έναν τρόπο να διορθώσουμε το σύστημα και να διορθώσουμε την ανισότητα των πλούτου, θα συμβούν κακά πράγματα.
Το σύστημα δεν λειτουργεί, δεν είναι ένα σύστημα ίσων ευκαιριών.
Πριν από είκοσι χρόνια, η Ιαπωνία επεξεργάστηκε ένα νομισματικό πείραμα που πλέον εφαρμόζεται παγκοσμίως.
Η ποσοτική χαλάρωση αύξησης την ανισότητα του πλούτου.
Εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση αυτό θα σημάνει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πρέπει να αυξηθεί κατά 10% έως 30%.
Ο Trump ελκύει περισσότερο τους επενδυτές, δημιουργεί μια δυναμική προσδοκίας αλλά στην πράξη η οικονομία των ΗΠΑ έχει σοβαρά προβλήματα.  
Με βάση τον Paul Tudor Jones εάν κερδίσει ο Trump το S & P 500 θα μπορούσε να φθάσει στις 3.500 μονάδες.
Αν όμως εκλεγεί ο Γουόρεν, θα μπορούσαμε διορθώσει στις 2.400 έως 2.500 μονάδες.
Είναι σαφές ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων σήμερα είτε πρόκειται για αμερικανικές μετοχές είτε για τα επιτόκια ή για το δολάριο, είτε τα assets της Ευρώπης, είναι πολύ ακριβές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης