Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στις αγορές της Ασίας μετά τα μάκρο σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα - ΣΤο -0,49% ο Nikkei, ο Kospi -1,45%

tags :
Νέες απώλειες στις αγορές της Ασίας μετά τα μάκρο σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα - ΣΤο -0,49% ο Nikkei, ο Kospi -1,45%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -2,19% στις 26.305 μονάδες
Πτώση κατέγραψαν σήμερα Παρασκευή (29/11) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,49% στις 23.293,91 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -1,45% και τις 2.087,96 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -2,19% στις 26.305 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -1,10% στις 11.489,57 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,26% και τις 2.871,98 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,42% και τις 9.582,16 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της Ιαπωνίας, η βιομηχανική υποχώρησε κατά -4,2% για τον Οκτώβριο του 2019, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι ανόδου +1,7% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -2%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -7,4% έναντι ετήσιας ανόδου +1,3% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση -5,2%.
Οι αποστολές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +4,3%.
Όσον αφορά τον δείκτη αποθεμάτων, σημειώθηκε άνοδος κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,5%.
Στη Νότια Κορέα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα υποχώρησε κατά -1,7% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +2% τον Σεπτέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -2,5% έναντι ετήσιας ανόδου +0,4% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η παραγωγή οχημάτων υποχώρησε κατά -4,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων διαμορφώθηκε στο -7%.
«Η μειωμένη παραγωγή οχημάτων και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων επιβάρυνε τη συνολική βιομηχανική παραγωγή», ανέφερε ο διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, Kim Bo-kyoung.
Σημειώνεται ότι χθες οι αγορές στις ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ σήμερα θα είναι ανοικτές για τη μισή συνεδρίαση.
Απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρελαίο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,52% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στα 58,01 δολ. ανά βαρέλι.
Η κινητικότητα σήμερα στην αγορά πετρελαίου αναμένεται να είναι περιορισμένη λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση, ο «μαύρος χρυσός» αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα καταγράφοντας κέρδη.
Καθοριστικό ρόλο στην εβδομαδιαία άνοδο του πετρελαίου διαδραμάτισε η είδηση ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να επεκτείνουν τις περικοπές για τρεις ακόμα μήνες, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία τον Ιούνιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης