Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (πρόεδρος Κομισιόν): Αλβανία και Β. Μακεδονία «θα άξιζαν» να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Von der Leyen (πρόεδρος Κομισιόν): Αλβανία και Β. Μακεδονία «θα άξιζαν» να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις
«Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας η σύνδεσή μας με τα Δυτικά Βαλκάνια», πρόσθεσε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής
Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία "θα άξιζαν" να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε σήμερα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΟUrsula Von der Leyen, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο σήμερα 27/11.
Στις δύο βαλκανικές χώρες "θα άξιζε να μην αλλάζαμε τους κανόνες στη μέση της πορείας", συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού η ομάδα της έλαβε νωρίτερα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπλόκαρε στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ιδίως εξαιτίας της Γαλλίας που ζητά να μεταρρυθμιστεί η διαδικασία ένταξης πριν να συνεχιστεί η διεύρυνση.
Για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των χωρών μελών.
Η Von der Leyen πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση της επειδή "μπήκε στο τραπέζι" η αναθεώρηση της ενταξιακής διαδικασίας.
Πέραν της Γαλλίας, άλλες έξι χώρες (Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Ιταλία) δηλώνουν "έτοιμες να δεσμευτούν κατά εποικοδομητικό τρόπο για να βελτιωθεί η διαδικασία" διεύρυνσης της ΕΕ.
"Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας η σύνδεσή μας με τα Δυτικά Βαλκάνια", πρόσθεσε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης