Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: «Μισθοφόροι» των ΗΠΑ οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αύξηση στην τιμή της βενζίνης

tags :
Ιράν: «Μισθοφόροι» των ΗΠΑ οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αύξηση στην τιμή της βενζίνης
Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές ως «κακοποιούς» που συνδέονται με εξόριστους και τους ξένους εχθρούς τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία
«Μισθοφόρους» χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές κατά της αύξησης στις τιμές της βενζίνης, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, ζητώντας μάλιστα από τους δικαστές να τους επιβάλλει σκληρές ποινές.
«Συλλάβαμε όλους τους μισθοφόρους που ομολόγησαν ανοιχτά ότι έκαναν έργο μισθοφόρων για την Αμερική και το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλλει τις πλέον αυστηρές ποινές», ανέφερε ο αναπληρωτής Διοικητής των Φρουρών  της Επανάστασης Ali Fadavi.
Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές ως «κακοποιούς» που συνδέονται με εξόριστους και τους ξένους εχθρούς - τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία - για την υποκίνηση αναταραχών που οδήγησαν σε μια από τις χειρότερες βιαιότητες σε μια δεκαετία.
Ο Fadavi είπε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού πυροβολήθηκαν από πίσω με όπλο από μια κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, κάτι που αποδεικνύει πως οι σκοπευτές ήταν μεταξύ των πλήθους.
Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν σε πλήθος διαδηλωτών από τις στέγες και, σε μια περίπτωση, από ένα ελικόπτερο.
Η Αμνηστία έχει κάνει γνωστό ότι τουλάχιστον 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές. Το Ιράν έχει απορρίψει τα στοιχεία αυτά ως υπερβολικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης