Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου: Το ασφαλιστικό σχέδιο Βρούτση προβλέπει επιβαρύνει 20% στο 85% των μη μισθωτών

Αχτσιόγλου: Το ασφαλιστικό σχέδιο Βρούτση προβλέπει επιβαρύνει 20%  στο 85% των μη μισθωτών
Δεν είναι απλώς επιβάρυνση αλλά η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων
Την «ελεύθερη» επιλογή ασφαλιστικής κλάσης στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης σχολίασε η πρώην υπουργός Εφη Αχτσιόγλου λέγοντας ότι "πολύ απλά σημαίνει μεγάλη μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και μεγάλη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων".
Ερωτηθείς για τη νέα πολιτική του υπουργείου Εργασίας η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι στην ουσία η ανακοίνωση του κ. Βρούτση αποτελεί «την ευθεία, μεγάλη και αναίτια οικονομική επιβάρυνση της συντριπτικής πλειονότητας των μη μισθωτών».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Συγκεκριμένα, με το σχέδιο που ο ίδιος παρουσίασε η κατώτατη εισφορά αυξάνεται από τα 175 στα 210 ευρώ τον μήνα. Αυξάνονται δηλαδή κατά 20% οι εισφορές για το 85% των μη μισθωτών και η ετήσια επιβάρυνσή τους είναι τουλάχιστον 420 ευρώ.
Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ ευνοεί μόνο μία απειροελάχιστη ελίτ εις βάρος του 85% των μη μισθωτών. Η δήθεν «ελεύθερη» επιλογή ασφαλιστικής κλάσης που διαφημίζει ο κ. Βρούτσης πολύ απλά σημαίνει μεγάλη μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και μεγάλη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων.
Η κοροϊδία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι προαιρετική καταβολή υψηλότερων εισφορών για υψηλότερη σύνταξη υπάρχει και σήμερα καθώς νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι απλώς επιβάρυνση αλλά η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων. Που όσα κατά παραγγελία πρωτοσέλιδα και αν διαμορφωθούν θα το διαπιστώσουν σύντομα στην τσέπη τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης