Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Στα 3 δισ. οι τιτλοποιήσεις NPLs - Βελτιώνονται τα μεγέθη

Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Στα 3 δισ. οι τιτλοποιήσεις NPLs - Βελτιώνονται τα μεγέθη
Δύο τιτλοποιήσεις NPLs συνολικού ύψους τριών δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει σαφής βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας Πειραιώς το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο επικεφαλής της Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας με αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας.
Παράλληλα ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στο πλάνο της Τράπεζας Πειραιώς που αφορά τόσο τις τιτλοποιήσεις των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων, την ένταξη στο σχέδιο Ηρακλής, αλλά και στο τι θα γίνει με το κουπόνι των CoCos.
Αναφορικά με τα NPLs ανέφερε ότι οι συνολικές τιτλοποιήσεις θα φθάσουν στα τρία δισ. ευρώ, για τις οποίες θα χρησιμοποιήσει το σχέδιο Ηρακλής:

- Δύο δισ. ευρώ αφορούν το project Phoenix με στεγαστικά δάνεια το οποίο αναμένεται να προχωρήσει πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020. Εχει ήδη ζητηθεί η αξιολόγηση από δυο οίκους και όπως σημειώθηκε στόχος είναι το senior ομόλογο που θα πάρει κρατική εγγύηση να κινηθεί στη ζώνη των 900 εκατ. ευρώ.
- Ένα δισ. ευρώ (project Bridge) σχετίζεται με επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις και θα προχωρήσει από το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η τράπεζα η Τράπεζα Πειραιώς σκοπεύει να επιταχύνει τα πλάνα σε ότι αφορά τη μείωση των κόκκινων δανείων και δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες στις αρχές της επόμενης χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψην το νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί από την νομοθέτηση του σχεδίου «Ηρακλής».
Η τράπεζα εκτιμά ότι η διαδικασία οργανικής μείωσης των κόκκινων δανείων προχωρά θετικά αν και παραδέχτηκε ότι στο τρίτο τρίμηνο καταγράφηκε μια επιβράδυνση σε ότι αφορά τις ρευστοποιήσεις λόγω έλλειψης ζήτησης στους πλειστηριασμούς.
Η διοίκηση θα κινηθεί πιο επιθετικά στο συγκεκριμένο μέτωπο με τη βοήθεια της εταιρείας διαχείρισης την οποία ελέγχει μαζί με την Intrum.
Ο Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι σε μόλις 4,5 μήνες ενεργοποιήθηκε νέος servicer που προέκυψε από τη συνεργασία με την Intrum. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο ότι η τράπεζα χορήγησε στο 9μηνο δάνεια 3 δισ. ευρώ τα οποία ως επί το πλείστων κατευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα, η Πειραιώς θα ηγηθεί του project χρηματοδότησης της επένδυσης στο Ελληνικό για το οποίο οι εκτιμήσεις μιλούν για συνολικές χορηγήσεις 1,9 δισ. ευρώ τα πρώτα πέντε χρόνια.
Αναφορικά με το θέμα των CoCos τόνισε ότι η τράπεζα θα πληρώσει το κουπόνι με μετρητά, όπως ήταν εξ αρχής η πρόθεση της διοίκησης.
Η πληρωμή θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης