Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,04% και τα 1.463,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,04% και τα 1.463,05 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου
Οριακή πτώση εμφάνισε σήμερα Παρασκευή (22/11) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε πτώση της τάξεως του -0,04% στα 1.463,05 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Οι αναφορές ότι το Πεκίνο προσκάλεσε την αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία στην Κίνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετρίασε τις ανησυχίες των επενδυτών για το μέλλον της πρώτης φάσης στην εμπορική συμφωνία.
Παράλληλα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι η πορεία των εμπορικών συνομιλιών δε βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις συζητήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κύριες ανησυχίες τους.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε στασιμότητα, λίγες εβδομάδες πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν και η Ουάσιγκτον αναμένεται να θέσει σε ισχύ τους νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Ωστόσο, παρά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, και ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διαβεβαίωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «θέλουμε να εργαστούμε για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πάνω στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας».
«Εργαζόμαστε ενεργά ώστε να μην έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο», υπογράμμισε ο κ. Xi, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορκό πόλεμο και δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».
«Και οι δύο πλευρές έχουν κίνητρο ώστε να διαπραγματευτούν επιθετικά και η καθεμία φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι έχει το πλεονέκτημα», αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν μία κρίσιμη φάση, πριν από την προγραμματισμένη εφαρμογή των δασμών στις 15 Δεκεμβρίου».
Πτωτικά κινήθηκε ο άργυρος, με απώλειες -0,47% στα 16,99 δολάρια.
Αποδυνάμωση -2,38% για την πλατίνα στα 895,70 δολάρια, ενώ αντίθετα κέρδη +0,77% είχε το παλλάδιο στα 1.745,20 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης