Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παραπέμπεται για απάτη, δωροδοκία και απιστία ο προσωρινός πρωθυπουργός Netanyahu

tags :
Ισραήλ: Παραπέμπεται για απάτη, δωροδοκία και απιστία ο προσωρινός πρωθυπουργός Netanyahu
Ο Netanyahu έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Avichai Mandelblit ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας Benjamin Netanyahu κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και απιστία.
Σημειώνεται ότι ο Netanyahu έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση και έχει δηλώσει είναι «ενός πολιτικά ενορχηστρωμένου «κυνηγιού μαγισσών» από τα ΜΜΕ και την αριστερά».
Ο Netanyahu έχει ακόμα τη δυνατότητα να ζητήσει από το ισραηλινό κοινοβούλιο την ασυλία.
Ωστόσο, η αίτηση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από ειδική επιτροπή που δεν έχει συσταθεί λόγω του συνεχιζόμενου πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.
Ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Netanyahu, Benny Gantz ανακοίνωσε χθες 20/11 ότι δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, παρατείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα της χώρας και αυξάνοντας την προοπτική του Ισραήλ να διεξάγει τις τρίτες του εθνικές εκλογές σε ένα χρόνο.
Υπάρχουν τώρα 21 ημέρες κατά τις οποίες οποιοδήποτε μέλος του Κοινοβουλίου μπορεί να γίνει πρωθυπουργός εάν συγκεντρώσει τις 61 υπογραφές που απαιτούνται για την επίτευξη πλειοψηφίας στην Knesset.
Αν αυτό δεν συμβεί, το Ισραήλ θα επιστρέψει στις κάλπες.
Σε αυτή την περίπτωση, το κατηγορητήριο του Netanyahu ενδέχεται να δημιουργήσει ένα νέο νομικό πρόβλημα.
Εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος για κυβέρνηση είναι κατηγορημένος, θέτοντας το ερώτημα αν ο πρόεδρος Reuven Rivlin μπορεί να δώσει στον Netanyahu την εντολή να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης