Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα ενεργά στην διαπραγμάτευση για τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό

tags :
Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα ενεργά στην διαπραγμάτευση για τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό
Την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δηλώσεις του, ενόψει σειράς σχετικών συναντήσεων που θα έχει σήμερα και αύριο στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει και θα είναι ομιλητής στο Συνέδριο "Vienna Migration Conference 2019".
Όπως σημειώνει, η νέα ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό πρέπει να διασφαλίζει στήριξη και αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής, που όπως και κυρίως, η Ελλάδα, καταβάλουν καθημερινά μια πολύ σκληρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας πρόκλησης η οποία ξεπερνά τις δυνατότητες κάθε κράτους χωριστά.
«Η διεθνοποίηση του ζητήματος, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, και η ανάδειξη της ευρωπαϊκής του διάστασης αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα καθώς το μεταναστευτικό είναι μια κοινή πρόκληση που μόνον ως τέτοια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά», προσθέτει.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η κυβέρνηση κάνει μια εθνική προσπάθεια αντίστοιχη της κλίμακας του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Η πολιτική αυτή εξελίσσεται ταυτόχρονα σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Στο διεθνές πεδίο ενημερώνουμε, ευαισθητοποιούμε και οικοδομούμε συνεργασίες με εταίρους και συμμάχους».
Η σειρά συναντήσεων που θα έχει ο κ. Κουμουτσάκος στη Βιέννη, αποτελεί συνέχεια εκείνων που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο δράσεων διεθνοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη μεταναστευτική-προσφυγική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την προβολή των θέσεών της και την προώθηση των προτεραιοτήτων της.
Αποσκοπούν επίσης στην οικοδόμηση διεθνών συνεργασιών για υποστήριξη και ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα ως χώρα «πρώτης γραμμής», απέναντι στις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά, θαλάσσια και χερσαία, σύνορά της.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θα έχει στη Βιέννη συναντήσεις με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Πέσορν και την επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης του Ασύλου (EASO) Νίνα Γκρέγκορι.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου, έχουν επίσης προγραμματιστεί συναντήσεις του κ. Κουμουτσάκου με τους υπουργούς Εξωτερικών, της Ουγγαρίας Πέτερ Σιχάρτο, της Βοσνίας Ίγκορ Τσαρναντάκ και της Μάλτας Καρμέλο Αμπέλα, όπως επίσης με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Ισμαίλ Τσατακλί, την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής της Πορτογαλίας Κλαούντια Περέιρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών της Σλοβενίας Σάντι Τσουρίν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης