Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η πρώτη φάση στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας θα υλοποιηθεί - Αμφιβολίες για τις επόμενες φάσεις

tags :
Morgan Stanley: Η πρώτη φάση στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας θα υλοποιηθεί - Αμφιβολίες για τις επόμενες φάσεις
Τα σχόλια της Morgan Stanley έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την κατάσταση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνα
Μια αναμενόμενη εμπορική συμφωνία "πρώτης φάσης" μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας πιθανόν να εμποτιστεί, αλλά τα επόμενα στάδια «είναι ακόμη μακρινά».
Αυτό ανέφερε ο Andrew Sheets της Morgan Stanley, τονίζοντας ότι δεδομένου ότι οι περισσότεροι δασμοί για τα κινεζικά προϊόντα στις Η.Π.Α. θα τεθούν σε εφαρμογή στις 15 Δεκεμβρίου, μια εμπορική συμφωνία "πρώτης φάσης" μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.
"Η βασική μας υπόθεση είναι ότι η συμφωνία εμπορίου πρώτης φάσης γίνεται και αυτό μπορεί να είναι καλό, αλλά η δεύτερη και η τρίτη φάση παραμένουν απομακρυσμένες το επόμενο έτος", δήλωσε στο CNBC ο Andrew Sheets, επικεφαλής στρατηγικής στη Morgan Stanley.
Τα σχόλια του αναλυτή έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την κατάσταση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα.
Οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου επηρεάζουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.
Το Reuters ανέφερε την Πέμπτη, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες του εμπορίου και ανθρώπους κοντά στο Λευκό Οίκο, ότι μια εμπορική συμφωνία "πρώτης φάσης" μεταξύ των δύο χωρών δύναται να καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.
"Νομίζουμε ότι η συμφωνία πρώτης φάσης έχει λίγα εμπόδια να ξεπεράσει, καθώς υπάρχει ευρεία συμφωνία γύρω από πολλά από αυτά τα θέματα", δήλωσε ο Sheets, ο οποίος όμως αμφέβαλε για τις επόμενες φάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης