Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το βλεμμα σε ΗΠΑ - Κίνα - Πτώση -0,16% για τον DAX

Ήπιες  απώλειες στις ευρωαγορές, με το βλεμμα σε ΗΠΑ - Κίνα - Πτώση -0,16% για τον DAX
H εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει τις αγορές
Ήπιες απώλειες σημείωσαν στη σημερινή (21/11/2019) συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να παραμένει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, το αποτέλεσμα των οποίων είναι αμφίβολο.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,16% στις 13.137 μονάδες.
Image
Ο τίτλος της Thyssenkrupp είχε πτώση 13,6%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,33% στις 7.238 μονάδες, με τη μετοχή της Royal Mail να καταγράφει «βουτιά» 14,2%.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε πτώση 0,22% στις 5.881 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 23.279 μονάδες, με απώλειες -0,31%.
Image
Πτώση 3,7% είχε η μετοχή της Fiat Chrysler.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε 0,12% στις 9.214 μονάδες.
Image
Ενδοσυνεδριακά, οι κλάδοι της τεχνολογίας και της ενέργειας κατέγραφαν τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 1%.
Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, τη θέση ότι η Κίνα θα καταβάλει προσπάθειες για να καταλήξει σε μια αρχική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ διατύπωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, ο οποίος υπογράμμισε πως Κίνα – ΗΠΑ διατηρούν ανοικτούς τους δίαυλους επικοινωνίας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να «διασκεδάσει» τις ανησυχίες για τυχόν κατάρρευση των διαπραγματεύσεων λόγω της έγκρισης από τις ΗΠΑ νομοσχεδίων που στηρίζουν τις διαδηλώσεις στο Χόνγκ Κόνγκ.
«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργαστεί με τις ΗΠΑ για να απαντηθούν οι βασικές ανησυχίες της κάθε πλευράς με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, και θα προσπαθήσει να καταλήξει στη «φάση 1» της συμφωνίας.
Αυτό συμβαδίζει με τα συμφέροντα της Κίνας και των ΗΠΑ, και όλου του κόσμου» υποστήριξε ο Gao, τη στιγμή που οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη εμπορική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ εντείνει τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία διαταράσσοντας τις εφοδιαστικές αλυσίδες, αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις και πλήττοντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές στο Λευκό Οίκο, η ολοκλήρωση της «φάσης 1» της συμφωνίας μπορεί να καθυστερήσει έως την επόμενη χρονιά, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί αρχικά για μια συμφωνία στο άμεσο μέλλον, στις αρχές Δεκεμβρίου.
Χθες ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής διαπραγματευτής της Κίνας στις συνομιλίες για το εμπόριο Liu He υποστήριξε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη «φάση 1» της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS