Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ευρωαγορών, τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ευρωαγορών, τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στο εξωτερικό επηρεάζει όπως αναμενόταν την αγορά μας στο άνοιγμα. Αυτός ο εμπορικός πόλεμος τη μία φέρνει αισιοδοξία και την άλλη απογοήτευση. Τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο παραμένουν στο επίκεντρο. Σε αυτά κρατάμε το βλέμμα μας.

Δικαιολογεί μία συσσώρευση και μία διόρθωση η αγορά. Γιατί έχει δώσει πολλά φέτος και δεν πρέπει να έχουμε παράπονα. Ας μην κοιτάμε τι κάνει τον τελευταίο μήνα. Ας δούμε τι έχει κάνει όλο το 2019 και ας ετοιμαστούμε για το 2020. Η ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια θα πρέπει να είναι σε καλά επίπεδα προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν. Άλλωστε δεν πάνε όλες πάνω ή όλες κάτω μαζί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η Optima Bank περιμένει για τη Eurobank κέρδη στο τρίμηνο 48 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τις μέρες εκτιμήσεις. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 74 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 9%.

Για την Εθνική Τράπεζα περιμένει στο τρίμηνο καθαρά κέρδη 181 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο 420 εκατ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν καθαρά κέρδη στο τρίμηνο 128 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη θα έχουν επηρεαστεί θετικά από τα ελληνικά ομόλογα. Οι συστημικές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απώλειες λίγο πάνω από 1% με εξαίρεση την Alpha Bank που έχει οριακές απώλειες.

ΤΙΤΑΝ: Δίνει 81,8 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει μειοψηφικές συμμετοχές που έχει στις επιχειρήσεις του ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη και στην Αίγυπτο. Η μετοχή παραμένει αμέτοχη στο ράλι της αγοράς αν και δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα τιμών.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Σύμφωνα με τη διοίκηση κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου οι αύξηση των πωλήσεων ήταν ισχυρή για την εγχώρια δραστηριότητα των Intersport παρά το ζεστό καιρό, ενώ οι πωλήσεις των ΙΚΕΑ ήταν σταθερές. Τα έξοδα για την ΑΕΕΑΠ αναμένεται να ανέλθουν στο 1 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2019 και θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του έτους.

AEGEAN: Σύμφωνα με τη Euroxx σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν στα 1,029 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 9,6% με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 79,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 1,9%. Πρόκειται για μία τίμια επίδοση αναφέρει η ΑΧΕ με δεδομένο το περιβάλλον.

AUTOHELLAS: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων και καθαρών κερδών. Αυτό που δε μας αρέσει είναι οι ταμειακές ροές και το ύψος του καθαρού δανεισμού. Θεωρούμε πως στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με κάποια άλλη του κλάδου, αφού για παράδειγμα η Μοτοδυναμική, δείχνει πως είναι εταιρεία με αντίστοιχες δραστηριότητες, αλλά πρόκειται για μία εταιρεία που τώρα μπήκε στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Το να συγκρίνουμε μία εταιρεία που τρέχει να προλάβει τη σεζόν σε μία δραστηριότητα που απέκτησε πριν λίγους μήνες με μία εταιρεία που κάνει χρόνια τη δουλειά και είναι εξαπλωμένη σε πολλές χώρες στο εξωτερικό δεν είναι σωστή. Κάποια στιγμή βέβαια θα το κάνουμε. Η μετοχή παραμένει στις επιλογές της στήλης καθώς δεν μπορεί κάποιος να την πει ακριβή σε αυτά τα επίπεδα. Ξεκίνησε με καλή άνοδο 2,54% και στα 7,28 ευρώ.

LAMDA: Η Voxcove πούλησε 2,2 εκατ. τεμάχια προς 7,50 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή βρίσκεται στα 7,90 ευρώ με αποτίμηση 630 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης