Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για προσφυγικό: Έτοιμα όλα τα κλειστά κέντρα στα νησιά έως το καλοκαίρι του 2020

Πέτσας για προσφυγικό: Έτοιμα όλα τα κλειστά κέντρα στα νησιά έως το καλοκαίρι του 2020
Προτεραιότητα έχει η Σάμος υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι έως το καλοκαίρι του 2020 θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέλυσε το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε πως προτεραιότητα θα δοθεί στη Σάμο, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5.000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος» είπε ο κ.Πέτσας, αναφερόμενος συγκεκριμένα για τη Σάμο, το κλειστό κέντρο της οποίας, όπως είπε, αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χειμώνα.
«Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία» είπε ο κ.Πέτσας σχολιάζοντας την «τραγική κατάσταση» στο νησί ενώ προανήγγειλε και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ.
«Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» είπε ο κ.Πέτσας
Παράλληλα, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι περιλαμβάνονται η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και οι αυξημένες επιστροφές μεταναστών.
«Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης