Διεθνή

Β. Κορέα: Όχι Kim σε πρόκληση Ν. Κορέας για τη Σύνοδο Κορυφής των νοτιοανατολικών κρατών της Ασίας

Β. Κορέα: Όχι Kim σε πρόκληση Ν. Κορέας για τη Σύνοδο Κορυφής των νοτιοανατολικών κρατών της Ασίας
Δεν είναι τώρα η ώρα υποστηρίζει ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας
Αρνητική ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας σε πρόσκληση που απεύθυνε η Νότια Κορέα προκειμένου ο Kim Jong un να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Συνδέσμου των κρατών της νοτιοανατολικής Ασίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Σεούλ.
Σε επιστολή του με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in προσκάλεσε τον Kim να δώσει το παρών στη Σύνοδο, προτείνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να στείλει και κάποιον άλλο εκπρόσωπο του, αν δεν ήταν δυνατό να παραστεί ο ίδιος.
Όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Β. Κορέα ευχαρίστησε για την πρόσκληση τη Ν. Κορέα, ζητώντας την «κατανόηση της για το ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα νόμιμο λόγο για να συμμετάσχει στη Σύνοδο ο Kim», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα».
Στην ανακοίνωση της η Β. Κορέα κατηγορεί τη Ν. Κορέα ότι έχει βλάψει τις σχέσεις τους λόγω της εξάρτησης της από τις ΗΠΑ στο θέμα της επίλυσης των διμερών τους διαφορών.
«Είναι περίεργο ότι πρότειναν να συνομιλήσουμε για τις κορεατικές σχέσεις σε ένα τόσο ακατάλληλο και πολυμερές γεγονός, ειδικά αφού έχουμε βιώσει αποτυχίες βασιζόμενοι τόσο πολύ στις ΗΠΑ» ανέφερε η βορειοκορεατική πλευρά, όπως μετέδωσε το KCNA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης