Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Μετά από 10 χρόνια απουσίας, η Ελλάδα επανέρχεται στα ευρωπαϊκά πράγματα

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Μετά από 10 χρόνια απουσίας, η Ελλάδα επανέρχεται στα ευρωπαϊκά πράγματα
Καταγράφεται αναζωπύρωση ενός συνόλου εθνικών συμφερόντων που επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Την θέση πως η Ελλάδα ύστερα από 10 χρόνια κρίσης επανέρχεται στα ευρωπαϊκά πράγματα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο Brussels Playbook της ιστοσελίδας Politico ο κ.Βαρβιτσιώτης επανέλαβε το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι θέλει να δει την Αθήνα να συμμετέχει περισσότερο στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ.
«Επί δέκα χρόνια απουσιάζαμε από τα ευρωπαϊκά ζητήματα, απασχολημένοι μόνο με τις κρίσεις που αντιμετωπίζαμε.
Τώρα, ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι αυτό που παρατηρεί στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι η αναζωπύρωση ενός συνόλου εθνικών συμφερόντων, που επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων στο Συμβούλιο.
«Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την τάση» ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Σε αυτό ο κ.Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ και των δυτικών Βαλκανίων.
Αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας απέναντι σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι «είμαστε ακόμα εδώ για εσάς, σας θέλουμε εντός (ενν. της ΕΕ) και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης» ενώ απευθυνόμενο στην ΕΕ, την κάλεσε «σε μια αναθεωρημένη διαδικασία διεύρυνσης, που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κρατών-μελών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης