Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όλες οι αλλαγές στην ασφάλιση 1,5 εκατ. αυτοαπασχολουμένων και αγροτών - Εισφορές από 80 - 350 ευρώ για τους αγρότες

tags :
Όλες οι αλλαγές στην ασφάλιση 1,5 εκατ. αυτοαπασχολουμένων και αγροτών - Εισφορές από 80 - 350 ευρώ για τους αγρότες
Εισφορές από 80 - 350 ευρώ για τους αγρότες
Χαμηλότερα κλιμάκια σε σχέση με τα αντίστοιχα για τους αυτοαπασχολουμένους και περίοδο αποπληρωμής 3μηνης ή εξάμηνης διάρκειας για τις εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, προχωρούν από την 1η Ιανουαρίου 2020 στην αλλαγή του τρόπου καταλογισμού των εισφορών τόσο για τους ασφαλισμένους στον πρώην ΟΑΕΕ με 7 κλίμακες, όσο και στον ΟΓΑ, καταργώντας την εισφορά του 20% επί του τζίρου που είχε επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Στον ΟΓΑ μάλιστα τα κλιμάκια θα είναι 5 και η μηνιαία εισφορά θα ορίζεται μεταξύ των 80-100 ευρώ μηνιαίως, με την ανώτερη στο 5ο κλιμάκιο να φτάνει στα 350 ευρώ, ενώ η επιλογή θα είναι ελεύθερη.
Ταυτόχρονα για τον ΟΓΑ εξετάζεται η περίπτωση να αποδεσμευτεί η ασφάλιση των αγροτών από τον ΟΑΕΕ σε πόλεις άνω των 2.000 κατοίκων, ή να παραμείνει στην επιλογή του ασφαλισμένου.
Οι αλλαγές στις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα  συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους στη Βουλή.
Για τους αυτοαπασχολούμενους θα περιλαμβάνει ποσά ανά κλιμάκιο: από 220 ευρώ στο πρώτο, στο 2ο 250 ευρώ, στο 3ο 300 ευρώ, στο 4ο  350 ευρώ, στο 5ο 430 ευρώ και 520 ευρώ στο τελευταίο.
Επίσης, θα  υπάρχει το 7ο κλιμάκιο, που θα αφορά  τους νέους μη μισθωτούς με έως 5 χρόνια στην αγορά εργασίας και θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 130 ευρώ τον μήνα.  
Στο θέμα των αγροτών αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ασφαλιστικό των αγροτών, χαρακτηρίζοντας ως «γκάφα ολκής» τα ισχυριζόμενα ότι διπλασιάζεται το κόστος ασφάλισης των αγροτών.
Σημειώνει μάλιστα ότι ο πρωτογενής τομέας αλιείς, κτηνοτρόφοι κλπ, θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία με ένα ευνοϊκό, καινοτόμο, δίκαιο, απλό και ελεύθερο ασφαλιστικό σύστημα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης