Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥπΕΞ ΗΠΑ): Δηλώνει περήφανος για την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία

Pompeo (ΥπΕΞ ΗΠΑ): Δηλώνει περήφανος για την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία
Δεν παρακολούθησε την κατάθεση στο Κογκρέσο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ Gordon Sonland, αλλά δήλωσε περήφανος για την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ανέφερε σήμερα ότι δεν παρακολούθησε την κατάθεση στο Κογκρέσο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ Gordon Sonland, δηλώνοντας περήφανος για την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία.
Ο Sonland, ένας εκ των βασικότερων μαρτύρων στην έρευνα για την παραπομπή του Donald Trump, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ηγείται της έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.
Στην κατάθεσή του δήλωσε πως συνεργάστηκε με τον προσωπικό δικηγόρο του Trump Rudy Guliani στο θέμα της Ουκρανίας έπειτα από «εντολές του προέδρου», επιβεβαιώνοντας την ενεργή συμμετοχή του Trump.
Παράλληλα είπε ότι ο Pompeo ήταν ενήμερος και «στήριζε πλήρως» τις προσπάθειές τους στην Ουκρανία, παρέχοντας μεγαλύτερο ρόλο στον Αμερικανό διπλωμάτη στην υπόθεση.
«Δεν την είδα καθόλου…Εργαζόμουν, ήμουν σε συναντήσεις όλη μέρα», είπε ο Pompeo σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Δεν είχα την ευκαιρία να δω οτιδήποτε από αυτή την κατάθεση», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν εξετάζει να αυτοεξαιρεθεί από τις υποθέσεις που αφορούν την Ουκρανία, ο Πομπέο απάντησε: «Δεν πρόκειται να αυτοεξαιρεθώ από αυτό.
Γνωρίζω ακριβώς ποια ήταν η αμερικανική πολιτική σχετικά με την Ουκρανία, εργαζόμουν γι αυτήν και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για ό,τι έχουμε επιτύχει», απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης