Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Alibaba μπορεί να αντλήσει έως 12,9 δισ. δολ. από την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

tags :
Η Alibaba μπορεί να αντλήσει έως 12,9 δισ. δολ. από την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Ο κινεζικός κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου Alibaba Group πρόκειται να αντλήσει έως και 12,9 δισεκ. δολάρια ένεκα της εισαγωγής-ορόσημο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ,
Ο κινεζικός κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου Alibaba Group πρόκειται να αντλήσει έως και 12,9 δισεκ. δολάρια ένεκα της εισαγωγής-ορόσημο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην ασιατική μητρόπολη εδώ και εννέα χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.
Η παραπάνω εξέλιξη σύμφωνα με το Reuters κρίνεται ως θετική για την αυτόνομη περιοχή - πόλη της Κίνας, μετά από πέντε και πλέον μήνες συνεχών διαδηλώσεων κατά της τοπικής κυβέρνησης, που στρέφονται ουσιαστικά και κατά της αυξανόμενης επιρροής του Πεκίνου, και καθώς η οικονομία του Χονγκ πρόσφατα περιήλθε σε τροχιά ύφεσης, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.
Σε ανακοίνωσή της η Alibaba αναφέρει πως οι μετοχές της τιμολογήθηκαν στα 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ (22,49 δολάρια) έκαστη. Αυτό σημαίνει ότι η Alibaba θα αντλήσει τουλάχιστον 88 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (11,3 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) – ένα ποσό με ιδιαίτερο συμβολισμό διότι ο αριθμός 8 συνδέεται με την ευημερία και την καλοτυχία στην κινεζική κουλτούρα. Μάλιστα όπως αναφέρει το Reuters, η Alibaba επέλεξε τον κωδικό 9988 για τις μετοχές της, που για τους Κινέζους συνδυάζει δύο από τους πιο τυχερούς αριθμούς, οι οποίοι μαζί συμβολίζουν την μακρόχρονη ευημερία. Το συνολικό ποσό μπορεί να φθάσει τα 12,9 δισ. δολάρια εάν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης (‘greenshoe’ option).
Εξάλλου, η μετοχή της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε χθες στα 185,25 δολάρια.
Η εισαγωγή των μετοχών της Alibaba έχει ιδιαίτερη σημασία για το Χονγκ Κονγκ καθώς η εταιρία επέλεξε τη Νέα Υόρκη έναντι της πρώην βρετανικής αποικίας για την αρχική δημόσια προσφορά το 2013 καθώς το ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο δεν δεχόταν την ασυνήθιστη διοικητική της δομή. Η απόφαση είχε τελικά αποτέλεσμα το Χονγκ Κονγκ να αλλάξει τους σχετικούς κανονισμούς πέρυσι προκειμένου να επιτραπεί στην Alibaba να εισάγει τις μετοχές και στο χρηματιστήριο της ασιατικής μητρόπολης.
Ελπίδα των τραπεζιτών είναι πως το το παράδειγμά της πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί οι οποίοι είναι ήδη εισηγμένοι στις ΗΠΑ. Η τελετή για την εισαγωγών των μετοχών της Alibaba πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την επόμενη Τρίτη και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεδομένων των διαδηλώσεων που συνεχίζονται στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης