Τελευταία Νέα
Διεθνή

IsDB-Τουρκία: Σαουδάραβες θα κατασκευάσουν τα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας επενδύοντας 500 εκ. δολάρια

IsDB-Τουρκία: Σαουδάραβες θα κατασκευάσουν τα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας επενδύοντας 500 εκ. δολάρια
Οι επενδύσεις αφορούν δύο τρένα μεγάλης ταχύτητας, το «Gaziray Suburban Line and Light Rail Transit», αξίας 63 εκατ. ευρώ και το «Kayseri Light Rail Transit», αξίας 30 εκατ. ευρώ, τμήμα ενός συνολικού project, με προϋπολογισμό 312 εκατ. ευρώ
Η Ισλαμική Αναπτυξιακή Τράπεζα (IsDB), σαουδαραβικών κεφαλαίων και συμφερόντων, πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντικές συναλλαγές με την Τουρκία, επενδύοντας πάνω από 500 εκατ. δολάρια, στην Κωνσταντινούπολη.
Οι συμφωνίες θα υπογραφούν στην 35η υπουργική σύνοδο της Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (COMCEC) στις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.
Οι επενδύσεις αφορούν μεταξύ άλλων δύο μεγάλα έργα, δύο τρένα μεγάλης ταχύτητας, το έργο «Gaziray Suburban Line and Light Rail Transit», αξίας 63 εκατ. ευρώ και το έργο «Kayseri Light Rail Transit», αξίας 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος των διαπραγματεύσεων.
Το Σχέδιο για Τρένα Μεγάλης Ταχύτητας της Τουρκίας, συνολικού προϋπολογισμού 312 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εγκαινιαστεί σε ένα γεγονός στο περιθώριο της συνάντησης με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Berat Albayrak και του Υπουργού Εμπορίου, Ruhsar Pekcan.
Ο Όμιλος IsDB, που ιδρύθηκε το 1975, και έχει την έδρα του στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, έχει 57 χώρες μέλη σε τέσσερις ηπείρους, την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
Διατηρεί ετήσιο όγκο συναλλαγών άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εγγεγραμμένο κεφάλαιο ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από το 1975 έως σήμερα, ο Όμιλος IsDB έχει χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο 452 αναπτυξιακών δράσεων σε διάφορους τομείς στην Τουρκία, συνολικού ύψους 11,4 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης