Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: H Τεχνητή Νοημοσύνη αντικαθιστά τη δουλειά χιλιάδων υπαλλήλων

Deutsche Bank: H Τεχνητή Νοημοσύνη αντικαθιστά τη δουλειά χιλιάδων υπαλλήλων
Η αυτοματοποίηση που ήδη χρησιμοποιείται από τη γερμανική τράπεζα έχει «αυξήσει μαζικά την παραγωγικότητα», εξοικονομώντας «680.000 ώρες εργασίας»
Σε αυτοματοποίηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών της προχωρά η Deutsche Bank μέσω της νέας στρατηγικής «Operations 4.0», στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξοικονόμηση 6,6 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια.
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πρόκειται να αντικαταστήσει μεγάλο ποσοστό των 18.000 υπαλλήλων που αποχωρούν με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, όπως αναφέρουν οι Financial News, αφού όπως υποστήριξε ο επικεφαλής επενδύσεων Mark Mathews οι αλγόριθμοι των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης έχουν «αυξήσει μαζικά την παραγωγικότητα».
Εξοικονόμησαν «680.000 ώρες εργασίας», ενώ μέχρι τώρα η τράπεζα χρησιμοποιούσε ρομπότ για την επεξεργασία 5 εκατομμυρίων συναλλαγών και 3,4 εκατ. ελέγχων.
Τον Ιούλιο η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας και ότι θα βάλει λουκέτο στη μονάδα πώλησης μετοχών και τη μονάδα trading.
Στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, η τράπεζα εμφάνισε χρεώσεις 315 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης