Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στο εξωτερικό και στα αποτελέσματα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στο εξωτερικό και στα αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Χθες ανακοίνωσαν αποτελέσματα Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Fourlis, με τις δύο τελευταίες να έχουν προγραμματίσει για σήμερα ενημέρωση των αναλυτών. Η Alpha Bank ανακοίνωσε και το επιχειρηματικό της πλάνο που χαρακτηρίζει από κάποιους αναλυτές αισιόδοξο. Αυτές οι εταιρείες θα βρεθούν στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση.

Το κλίμα βέβαια θα καθορίσει και η πορεία των ξένων αγορών, οι οποίες έχουν ανοίξει με απώλειες. Το θέμα του εμπορικού πολέμου συνεχίζει να επηρεάζει. Τη μία μέρα οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι λόγω των εξελίξεων και την επομένη κάτι χαλάει και γίνονται απαισιόδοξοι. Μήνες τώρα αυτή η δουλειά. Έχουμε επίσης και την έκθεση της Κομισιόν.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα θα ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες του BN το δρόμο για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και θα δίνει εύσημα για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη θα υπάρχουν και καρφιά για τον ΦΠΑ στην οικοδομή.

ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ: Τι άλλο να κάνουν και οι τράπεζες; Έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο βάρος από την προσπάθεια της ανόδου. Πρέπει να βοηθήσουν και άλλες μετοχές με βαρύτητα. Αλλά και αυτές που μπορεί να μην έχουν μεγάλη βαρύτητα αλλά συμβάλλουν στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση. Ο ΑΔΜΗΕ πάλι άρχισε να υποχωρεί αφού δεν μπορεί να κρατηθεί πάνω από τα 2,20 ευρώ. Πιέζονται οι τράπεζες λόγω διεθνών αγορών, ενώ η Ελλάκτωρ έχει μικρή άνοδο.

ALPHA BANK: Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ύψους 5 εκατ. ευρώ ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 12 εκατ. ευρώ. Η Eurobank περίμενε 18 εκατ. ευρώ. Η επιτάχυνση του προγράμματος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα φέρει σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όπως αναφέρει η Optima Bank παραμένει θετική για τη μετοχή και το σχέδιο που ανακοίνωσε θα επιτρέψει καλύτερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης. Η μετοχή ξεκίνησε με μικρές απώλειες που μάλλον θα πρέπει να τις αποδώσουμε στο κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 1% Εθνική και Eurobank, ενώ λίγο μικρότερη είναι η πτώση της μετοχής της Πειραιώς. Δικαιολογούνται πάντως και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

FOURLIS: Η Eurobank σημειώνει πως τα αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αλλά χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Θα θέλαμε τα αποτελέσματα να ήταν λίγο καλύτερα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην τηλεδιάσκεψη. Το τέταρτο τρίμηνο είναι σημαντικό, αλλά περιμένουμε να ακούσουμε και κάποια εξέλιξη αναφορικά με την ΑΕΕΑΠ. Η μετοχή με μικρό όγκο υποχωρεί οριακά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε ανοδικά και αυτό που θέλουμε να δούμε είναι αν η μείωση της έντασης του πωλητή που παρατηρήθηκε χθες, θα συνεχιστεί και σήμερα. Στα πρώτα λεπτά φαίνεται πως υπάρχουν πωλήσεις από τα 1,75 ευρώ και πάνω, ενώ δίνονται κομμάτια χαμηλότερα στους αγοραστές.

ΕΥΔΑΠ: Κάνει πράξη στα 7,40 ευρώ αλλά οι αγοραστές είναι λίγο χαμηλότερα. Δείχνει να «προβληματίζεται» γύρω από τα προηγούμενα χαμηλά. Αν τα διασπάσει τότε μπορεί α δούμε τιμές 7-7,20 ευρώ. Η μετοχή είναι φθηνή στα τρέχοντα επίπεδα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δε σταματάνε να «παίζουν» κάποιοι καθημερινά στην προσυνεδρίαση. Εντολές και στις δύο πλευρές που μετά ακυρώνονται. Κάποια στιγμή θα μείνει κάποια που θα δείξει τις εξελίξεις στο θέμα της πώλησης. Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι πως η αγορά δεν προεξοφλεί αλλά περιμένει. Ίσως γιατί έχει ακούσει πολλές φορές το ίδιο θέμα χωρίς εξέλιξη.

MLS: Συνεχίζεται η αντίδραση στη μετοχή. Μετά από δύο πολύ δυνατές κινήσεις, σήμερα ενισχύεται άνω του 3% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια. Όσοι μπήκαν χαμηλά μπορούν φυσικά να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους στα τρέχοντα ή και λίγο υψηλότερα επίπεδα. Με βάση την κερδοφορία η αποτίμηση είναι καλή.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη θυμίζουμε για μία ακόμη φορά δεν προτείνει αγορές ή πωλήσεις μετοχών. Γράφει την άποψή της με βάση τα θεμελιώδη και πως τα βλέπουμε εμείς συγκριτικά με τις αποτιμήσεις. Τροφή για σκέψη δίνουμε. Η πώληση ή η αγορά μετοχών θα πρέπει να γίνεται μετά από συζήτηση με τον επαγγελματία της αγοράς που ξέρει και περισσότερα για το χαρτοφυλάκιό σας και το προφίλ σας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης