Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις – Τρεις νεκροί διαδηλωτές – υποστηρικτές του Morales

tags :
Βολιβία: Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις – Τρεις νεκροί διαδηλωτές – υποστηρικτές του Morales
Τουλάχιστον 27 οι νεκροί στη Βολιβία από την έναρξη των συγκρούσεων
Παρά την παραίτηση του Evo Morales από την προεδρία και παρά τη συμφωνία των ισχυρότερων πολιτικών δυνάμεων για άμεση προσφυγή στις κάλπες (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία), η ένταση και οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη Βολιβία.
Χθες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού της Βολιβίας και διαδηλωτών, όταν επιχειρήθηκε να αρθεί ο αποκλεισμός διυλιστηρίου από υποστηρικτές του Morales.
«Διαπιστώθηκε ο θάνατος τριών ανθρώπων, δύο εξ αυτών από σφαίρες.
Ζητάμε από τις αρχές να διενεργήσουν έρευνα» ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Λαού, δημόσιας ανεξάρτητης αρχής αρμόδιας για την προστασία για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Βολιβιανών.
Σημειώνεται πως από την έναρξη των συγκρούσεων, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βολιβία, η οποία έχει περιέλθει σε σοβαρή πολιτική κρίση εδώ κι έναν μήνα, μετά τις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβήτησε η αντιπολίτευση.
Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως τα επεισόδια ξέσπασαν όταν «ταραχοποιοί και βάνδαλοι» κατέλαβαν το διυλιστήριο Σενκάτα, στο Ελ Άλτο, ενώ νωρίτερα αστυνομία και στρατός επενέβησαν για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο διυλιστήριο το οποίο καταλήφθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα από τους διαδηλωτές, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην πρωτεύουσα Λα Πας.
Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ελικόπτερα από τον στρατό.
Οι διαδηλωτές ήθελαν με αυτό τον τρόπο να απαιτήσουν την παραίτηση της Jeanine Anez, της μεταβατικής προέδρου που πήρε στα χέρια της τα ηνία της χώρας της Λατινικής Αμερικής 48 ώρες μετά την παραίτηση του Evo Morales τη 10η Νοεμβρίου κατ’ απαίτηση του στρατού.
Μετά την παραίτηση του Morales, υποστηρικτές του διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της Λα Πας και σε άλλες πόλεις της επαρχίας, ζητώντας να φύγει η Anez και να αποκατασταθεί στην εξουσία ο Morales.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης