Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τι άλλο να κάνουν κι οι τράπεζες…

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τι άλλο να κάνουν κι οι τράπεζες…
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες έχουν βάλει μεγάλη πλάτη στην προσπάθεια να ξεπεράσει τις 900 μονάδες ο γενικός δείκτης. Νέα υψηλά έχουν καταγράψει σχεδόν όλες και βέβαια διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα που είχαν όταν η αγορά είχε πιάσει πάλι τις 900 μονάδες.

Πρέπει να βοηθήσουν και άλλες μετοχές. Να μπορέσουν και οι τράπεζες να πάρουν ανάσες αλλά να υπάρχουν κι άλλοι πρωταγωνιστές. Σήμερα η αγορά κινήθηκε στο ξεκίνημα ανοδικά, στη συνέχεια είχαμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και μετά πήγε ξανά πάνω. Ωραία συνεδρίαση.

Το θετικό είναι πως σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση, σήμερα η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με άνοδο. Χθες είχαν κλείσει με πτώση. Θετικό και αυτό. Πάντως είδαμε σε πολλά μικρά χαρτιά όγκους σε καθοδική κίνηση.

ΑΓΟΡΑ: Το γεγονός ότι παραμένει στα ψηλά της και δεν βγαίνουν μεγάλες απώλειες είναι θετικό. Από την άλλη με τέτοιο θετικό κλίμα στο εξωτερικό και με τέτοιες εκθέσεις θα έπρεπε να είχαμε καλύτερες επιδόσεις. Αλλά τι να κάνουμε;

Ξεχώρισε η Lamda, η οποία μετά τα χθεσινά πακέτα κατέγραψε καλή άνοδο σήμερα και είχε καλούς αγοραστές. Νομίζουμε, πως η κίνηση των τελευταίων ημερών ίσως να προεξοφλεί υψηλότερα επίπεδα για την αύξηση κεφαλαίου. Καλή εικόνα και από τη ΔΕΗ ενώ υστέρησε η Coca Cola, η Viohalco και η Ελλάκτωρ .

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό κλείσιμο για Εθνική. Στα υψηλά ημέρας και στα 3,13 ευρώ. Καλό κλείσιμο και από Πειραιώς, ενώ στα υψηλά ημέρας έκλεισε και η Eurobank. Από την άλλη με απώλειες έκλεισε η Alpha Bank.

LAMDA: Στα 7,78 ευρώ με άνοδο 1,83% και όγκο 193 χιλ. τεμάχια. Στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή από τα χαμηλά των 7,10 ευρώ περίπου έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ίσως αυτό να σημαίνει κάποια αλλαγή στα σχέδια για το ύψος της αύξησης κεφαλαίου. Λογικά πλησιάζει ο χρόνος.

ΑΔΜΗΕ: Έχουμε φτάσει να λέμε ότι δυσκολεύεται στα 2,25 ευρώ λες και είναι φούσκα η μετοχή. Δηλαδή έλεος! Στα 512 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και η ΔΕΗ είναι στα 740 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα δεν είδαμε μεγάλη πίεση με όγκο στη μετοχή. Δεν είδαμε τις market πωλήσεις των δεκάδων χιλιάδων τεμαχίων. Βέβαια δεν είδαμε και επιθετικούς αγοραστές. Έτσι η μετοχή έκλεισε στα 1,7420 ευρώ με απώλειες 0,34% και όγκο 330 χιλ. τεμαχίων.

MLS: Νέα άνοδος σήμερα και μάλιστα μεγάλη. Στα 1,66 ευρώ και στο +20,29% με όγκο 274 χιλ. τεμάχια. Μεγάλα τα κέρδη για όσους τόλμησαν να αγοράσουν κάτω από 1 ευρώ, όπου βέβαια η αποτίμηση ήταν καλή με βάση τα αποτελέσματα.

AS COMPANY: Πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων στα 3,34 ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 3,09 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από τις εντολές που είχαν μπει στην πλευρά των αγοραστών καταλαβαίνουμε ότι ίσως υπάρχουν πωλητές στη μετοχή. Έχει υποχωρήσει εσχάτως αλλά βλέπαμε σήμερα μεγάλες εντολές αγοράς από το -12% και κάτω. Θεωρούμε πως η αποτίμηση που έχει δεν την αδικεί με βάση τα κέρδη που δημοσίευσε.

ΜΑΘΙΟΣ: Βγήκαν πωλητές στη μετοχή και πήγε αρκετές φορές σε δημοπρασία. Έκανε όγκο 22 χιλ. τεμάχια αλλά οι αγοραστές κατάφεραν να κλείσουν τη μετοχή στα 0,2860 ευρώ με απώλειες 0,69% και να μείνουν ανεκτέλεστες εντολές 9 χιλ. τεμαχίων.

ΣΙΔΜΑ: Νέα άνοδος σήμερα για τη μετοχή με τις φήμες να μιλάνε για καλό deal με Μπήτρο που βελτιώνει τα θεμελιώδη.

ΛΥΚΟΣ: Στο +6,69% και στα 1,5950 ευρώ με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Και η συγκεκριμένη πιέστηκε με όγκο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πάνω που σημειώναμε τη μετοχή για να σχολιάσουμε πως αρχίζουν και απογοητεύονται οι επενδυτές λόγω της συμπεριφοράς της στο ταμπλό, μπήκε μεγάλη εντολή και άλλαξε την εικόνα.

Μέχρι εκείνη την ώρα βέβαια είχε κάνει λίγο μεγαλύτερο όγκο από αυτό που μας είχε συνηθίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πήγε μέχρι τα 0,76 ευρώ έκανε κάπου 15 χιλ. τεμάχια και μετά μαζεύτηκε μέχρι τα 0,80 ευρώ η προσφορά και μπήκε εντολή αγοράς 15 χιλ. τεμαχίων.

Έτσι πήγε στις δημοπρασίες και μετά το κλείσιμο η εντολή βρήκε πωλητή. Ο όγκος 36 χιλ. τεμάχια συνολικά. Η μετοχή είναι αρκετά φθηνή αλλά δεν έχει την πορεία που θα θέλαμε. Δεν δικαιολογείται η παραμονή της κάτω από τα 0,80 ευρώ με τα δεδομένα που έχει τώρα η αγορά.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μεγάλος ο όγκος και σημαντική άνοδος για τη μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Καλή εντολή αγοράς στα 1,26 ευρώ. Συνεχίζει τη συσσώρευσή της η μετοχή γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και αυτό φυσικά είναι θετικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης