Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Στο αρχείο η έρευνα κατά του Assange για την υπόθεση βιασμού

tags :
Σουηδία: Στο αρχείο η έρευνα κατά του Assange για την υπόθεση βιασμού
Ο 48χρονος Αυστραλός πολίτης έχει επανειλημμένα αρνηθεί τον ισχυρισμό που είχε διατυπωθεί σε βάρος του το 2010
Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για τους ισχυρισμούς περί βιασμού που διατυπώθηκαν σε βάρος του ιδρυτή των Gulian Assange, μετά  από μια αναθεώρηση των στοιχείων, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας.
Η αναπληρώτρια επικεφαλής εισαγγελέας Eva-Marie Persson, δήλωσε πως τα στοιχεία της ενάγουσας κρίθηκαν αξιόπιστα και φερέγγυα, αλλά πως, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία, οι μνήμες των μαρτύρων ξεθωριάζουν.
«Έπειτα από τη διενέργεια εμπεριστατωμένης αξιολόγησης όσων προέκυψαν στη διάρκεια της πορείας της προκαταρκτικής έρευνας αξιολογώ πως τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση για την απαγγελία κατηγορίας», δήλωσε η Persson σε συνέντευξη Τύπου.
Ο 48χρονος Αυστραλός πολίτης έχει επανειλημμένα αρνηθεί τον ισχυρισμό που είχε διατυπωθεί σε βάρος του το 2010.
Η κίνηση της εισαγγελέα απομακρύνει ένα ενδεχόμενο δίλημμα για τα βρετανικά δικαστήρια τα οποία ενδεχομένως θα έπρεπε να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο αιτήματα έκδοσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία.
Ωστόσο, η εισαγγελέας είπε πως η απόφαση να τεθεί στο αρχείο η έρευνα, μπορεί να εφεσιβληθεί.
Ο Assange κρατείται σε φυλακή στη Βρετανία εν αναμονή της ακροαματικής διαδικασίας τον Φεβρουάριο για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες επιθυμούν να τον δικάσουν για 18 κατηγορίες περιλαμβανομένης της συνωμοσίας για πειρατεία κυβερνητικών υπολογιστών και παραβίαση ενός νόμου περί κατασκοπίας.
Ο Αssange απομακρύνθηκε διά της βίας από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά την άρση της ασυλίας του τον Απρίλιο φέτος αφού παρέμεινε σχεδόν επτά χρόνια κλεισμένος εκεί προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του βάσει των κατηγοριών που αντιμετώπιζε στη Σουηδία.
Από τότε εκτίει ποινή σε βρετανική φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης