Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,53% και τις 23.292,65 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,53% και τις 23.292,65 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,45% στις 27.069 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (19/11) οι αγορές της Ασίας, εν μέσω αβεβαιότητας στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,53% στις 23.293,65 μονάδες, με τις μετοχές των SoftBank και Sony να υποχωρούν κατά -1,34% και -1,30% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,49% στις 11.656,40 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,34% στις 2.153,24 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της LG ενισχύθηκε κατά +0,56%, ενώ αντίθετα ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,45% στις 27.069 μονάδες, με τη μετοχή της AAC να καταγράφει «άλμα» +6,10%.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,85% στις 2.933,99 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,80% και τις 9.889,75 μονάδες.
«Χωρίς να υπάρχουν δημοσιεύσεις σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων στην Ασία σήμερα, η προσοχή στην περιοχή παραμένει εστιασμένη γύρω από τις ανησυχίες για το εμπόριο και το Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι «κανένα από τα δύο δείναι πιθανό να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές».
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες, οι δύο χώρες συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τι αγορές παγκοσμίως να επηρεάζονται άμεσα από οποιαδήποτε πρόοδο ή ένταση σημειώνεται.
Σύμφωνα με το CNBC, το Πεκίνο δεν είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της εμπορικής συμφωνίας, καθώς υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει για σταδιακή μείωση των δασμών.
Ωστόσο, η άνοδος που σημειώνεται στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αντισταθμίζει τις απώλειες που σημειώνονται στους υπόλοιπους κλάδους, δεχόμενες ώθηση μεταξύ άλλων και από την απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου να επεκτείνει κατά 90 ημέρες την άδεια στην Huawei ώστε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.
«Το αίσθημα κινδύνου δε φαίνεται να αλλάζει εν μέσω των αντιφατικών αναφορών σχετικά με το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνας, καθώς παραμένουμε σε μία πραγματικότητα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επικεφαλίδες των ειδήσεων», ανέφερε η αναλύτρια της IG, Jingyi Pan, διευκρινίζοντας ότι «οι αγορές στην Ασία ξεκίνησαν με έναν αδιάφορο τόνο, τον οποίο έχουμε συνηθίσει, εν μέσω της έλλειψης σαφήνεις που υπάρχει μέχρι την προσθεσμία των δασμών τον Δεκέμβριο».
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, το προθσεμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,27% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,53% στα 56,84 δολ. ανά βαρέλι.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού, ενώ αύριο (20/11) αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και στη συνεδρίαση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
«Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη συνάντνση του ΟΠΕΚ και τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο αναλυτής της ελβετικής Zug, Olivier Jakob, προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες αναθεωρήσεις των ΟΠΕΚ και IEA εξακολουθούν να δείχνουν παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων το 2020».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ενισχυθεί κατά +25%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την τιμή του Brent έχει διαμορφωθεί στο +16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης