Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Πειραιά 63 πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Σάμο - Εν αναμονή του σχεδίου της κυβέρνησης

tags :
Στον Πειραιά 63 πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Σάμο - Εν αναμονή του σχεδίου της κυβέρνησης
Θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα
Άλλοι 63 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένονται σήμερα Τρίτη 19/11 στο λιμάνι του Πειραιά από Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Σάμο στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας", μεταφέροντας 28 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 3 από τα Μεστά Χίου, οι οποίοι αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.  
Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 10:50 το πρωί το "blue star patmos" με 8 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω ενώ στις 12:30 το μεσημέρι θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό "Νήσος Χίος" με 22 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.
Σημειώνεται πως το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού που συνεχίζει να αποτελεί «αγκάθι» και να δοκιμάζει τις τοπικές κοινωνίες, αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.
Στόχος είναι να κλείσει η Μόρια, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και όλες οι ανάλογες δομές στα νησιά οι οποίες θα αντικατασταθούν από κλειστά κέντρα.
Η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα την Τετάρτη το πρωί, θα παρουσιάσει το συνολικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού που θα αφορά την φύλαξη των συνόρων και τις νέες διαδικασίες ασύλου, τις επιστροφές αλλά και τις μετεγκαταστάσεις.
Μάλιστα, οι μετεγκαταστάσεις ήταν ένα από τα βασικά σημεία τα οποία συζήτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες από όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης